Oranje Wit op titelkoers

Oranje Wit-Flamingo's 12-18 (8-10). Doelpunten Oranje Wit: Steffie van Rooij (5x), Kim Hendrix (3x), Maureen Drabbels, Janne Gellings en Dionne Drabbels (allen 2x), Jessica Klaassens, Nathalie Loenen, Carlijn Bonants en Aniek Drabbels.

Mariahout | Oranje Wit won zondagmiddag in Mariahout van Flamingo's: 12-18 (8-10). Het team uit Leunen heeft dankzij de overwinning de beste papieren voor het kampioenschap in de overgangsklasse B. De korfbalsters hebben met nog twee duels te spelen vier punten meer dan achtervolger SVOC'01. Beide teams nemen het zondag om 11.55 tegen elkaar op in Venray.

In het duel van Flamingo's mocht Oranje Wit dus geen steken laten vallen. De ploeg begon dan ook gedreven aan het duel in Mariahout. Beide ploegen ging voortvarend van start. Dat leverde kansen voor beide korven op en beide teams kwamen ook tot scoren. Oranje Wit bleef echter geconcentreerd spelen en zoeken naar de voorsprong. Dat leverde de bezoekers een 8-10 voorsprong op na de eerste helft.

Na rust deed Oranje Wit er een schepje bovenop. Daardoor liep de ploeg uit naar een riante 12-18 overwinning. Tijdens de topper van komende zondag kan Oranje Wit de titel in het zaalseizoen in de wacht slepen.

SVOC'01 pakt laatste strohalm

SVOC'01-DSV 13-4. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Marloes Cox (3x), Sofie de Mulder (2x), Linda Claessens (2x), Astrid Classens en Debbie Wismans.

Venray | SVOC'01 was zondagmiddag in Venray met 13-4 te sterk voor DSV. Dankzij de zege blijven de korfbalsters uit Oirlo en Castenray in het spoor van koploper Oranje Wit. SVOC had weinig moeite met de bezoekers uit Diessen. "Het lukte ons om gevarieerd aan te vallen, maar we beloonden onszelf niet en daardoor bleef DSV lang in de wedstrijd", zegt aanvoerster Astrid Classens. "Na rust waren we weer sterker. DSV kon zelfs 32 minuten lang niet scoren. We kregen in de tweede helft slechts één tegendoelpunt. We hebben deze overwinning wel dik verdiend." Volgende week neemt de ploeg het op tegen koploper Oranje Wit. Het duel begint zondag om 11.55 uur in sporthal De Wetteling in Venray. Het verschil tussen de ploegen is vier punten met nog twee duels te spelen.