SVOC'01 breekt negatieve reeks af

SVOC'01-SVS 2-1 (2-0).

Doelpunten: Danny Houwen en Roy Kersten.

OIRLO | SVOC'01 behaalde in de onderste regionen een 2-1 thuiszege op hekkensluiter SVS in de vijfde klasse E.

De ploeg van trainer Toon Bongers brak daarmee een negatieve serie van acht verloren duels op rij af. Op 8 oktober, thuis tegen RKDSO (4-3), wonnen de tricolores voor het laatst. Door een waslijst aan blessures zakte SVOC'01 daarna steeds verder weg.

Na de winterpauze kwam de ommekeer. De ziekenboeg liep langzaam leeg. Vlak voor carnaval werd nipt met 3-2, door een omstreden penalty, bij titelkandidaat HRC'27 verloren.

Zondag zette Danny Houwen de tricolores na een kwartier op een 1-0 voorsprong uit een voorzet van Maikel Wismans. Vlak voor rust miste de SVS-keeper half een hoge voorzet van Johan Gommans waardoor Roy Kersten de 2-0 kon binnenschieten. Na de pauze startte SVOC'01 goed maar de ploeg zakte daarna wat in. Toch kwamen er via uitbraken enkele kansen maar die bleven onbenut. Zeven minuten voor het einde kwamen de bezoekers uit Stevensbeek nog op 2-1.

Sporting ST redt het niet tegen HRC

Sporting ST-HRC'27 1-4 (1-3).

Doelpunt: Johan van Mierlo

SWOLGEN | Sporting ST verloor de thuiswedstrijd tegen de nieuwe koploper HRC'27 met 1-4 in de vijfde klasse E.

Trainer Han Friesen kon niet beschikken over drie belangrijke pionnen. Kevin Goldschmidt (ziek), Ramon Rutten (geblesseerd) en aanvoerder Tim van Rijswick (vakantie) ontbraken.

De tegenstander uit Afferden nam na acht minuten de leiding: 0-1. Na een klein halfuur kwam Sporting ST op gelijke hoogte. Bij een hoge voorzet van de rechterkant hinderde Jur Janssen de Afferdense doelman. De bal plofte voor de voeten van Johan van Mierlo die de 1-1 binnenschoot.

Vlak daarna kwam HRC'27 opnieuw op voorsprong: 1-2. Een minuut later was de wedstrijd beslist toen de arbiter wat gemakkelijk een strafschop gaf aan de bezoekers.

De leidsman had gezien dat verdediger Nick van Well een tegenstander aan het shirt trok. Vanaf de penaltystip liep HRC'27 uit naar: 1-3. In de tweede helft probeerde Sporting ST nog iets terug te doen maar de kansen werden niet benut. In de slotfase liep HRC'27 nog uit naar 1-4.