United afgetroefd door America

SV United-America 2-3 (0-2).

Doelpunten: Bram van de Ven en Indy Phillips.

WANSSUM | SV United verloor op het eigen kunstgrasveld met 2-3 van America in de vijfde klasse E. De wedstrijd was gedraaid omdat eind mei de motorcross in Wanssum wordt gehouden. Dan speelt SV United uit tegen America.

SV United was het meest in de aanval, maar de thuisploeg liep telkens in het mes. Via twee scherp uitgevoerde counters nam America in het laatste kwartier voor rust een 0-2 voorsprong.

In de beginfase waren er kansen voor Bram van de Ven (op keeper) en Michal Kolodziejski (net over). Even later kon de America-doelman met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoonhouden bij een uithaal van Kolodziejski. De counter die hierop volgde ging voorlangs. Het was alvast een waarschuwing voor SV United.

Na ruim een halfuur namen de bezoekers de leiding. Net voor rust sloeg America uit wederom een messcherpe counter toe: 0-2. Vlak na de pauze voorkwam doelman Bas Rademacher een grotere achterstand. De thuisploeg bleef druk zetten en daardoor veroverde Rik van de Pasch de bal. Uit zijn voorzet scoorde Bram van de Ven de aansluitingstreffer: 1-2.

SV United dacht terug in de wedstrijd te komen maar vijf minuten later herstelde America de marge weer: 1-3. In de resterende twintig minuten creƫerde SV United veel mogelijkheden maar de keeper stond telkens op de goede plek. En een schot van Koen Peelen belandde op de lat. Vijf minuten voor tijd zorgde Indy Phillips voor de 2-3 door een mooie aanval af te ronden. Het slotoffensief van SV United leek nog de 3-3 op te leveren. Maar de treffer werd geannuleerd omdat de bal achter zou zijn geweest. Daardoor bleef SV United met lege handen.

Vorst spelbreker van voetbal?

VENRAY | De komende dagen gaat het 's nachts stevig vriezen. Het winterse weer kan voor zondag wel eens een spelbreker zijn. Ook kunstgrasvelden zijn bij vorst onbespeelbaar.

Over drie maanden is de voetbalcompetitie afgelopen. De KNVB houdt nog vast aan zondag 27 mei als slotdag.

De meeste clubs zijn nu nog niet eens halverwege. Venray en SSS'18 staan er het beste voor met veertien gespeelde duels van de 26. Volharding en SV United, die beide over kunstgras beschikken, zijn met dertien wedstrijden precies halverwege. Ysselsteyn en SVOC'01 hebben twaalf duels afgewerkt. Oostrum, Leunen, BVV'27, Holthees en Sporting ST staan op elf wedstrijden. Merselo kwam pas slechts tien keer in actie. De standen geven door het grillige verloop een vertekend beeld. Pas in april kan er doordeweeks ingehaald worden zodra de klok een uur is verzet.