Ysselsteyn: einde fraaie thuisreeks

Ysselsteyn-Oranje Zwart 0-2 (0-0).

YSSELSTEYN | Er kwam voor Ysselsteyn een einde aan een mooie serie van ongeslagen thuisduels van bijna twee jaar. Tegen Oranje Zwart in de derde klasse C sneuvelde het record.

In het afgelopen kampioensjaar werd geen enkele thuiswedstrijd verloren. De eerste vijf thuisontmoetingen van dit seizoen leverden de volle buit op.

Tegen Oranje Zwart ging het mis. Stan Bouten en Douwe Claessens ontbraken vanwege griep. Ook Gijs Dinghs was niet inzetbaar. Ronnie Bovee maakte zijn rentree nadat hij lange tijd was uitgeschakeld door een rugblessure.

In de beginfase kwam de thuisploeg enkele keren goed weg. Daarna ging de strijd gelijk op. Paul Jeurissen miste een grote kans op de openingstreffer. De arbiter verzuimde een speler van Oranje Zwart rood te geven wegens natrappen. De leidsman durfde onvoldoende op te treden.

Na de thee trokken de Helmonders het spel naar zich toe. Te veel Ysselsteynse spelers bleven onder de maat. De 0-1 viel een kwartier voor tijd knullig uit een vrije trap. Het slotoffensief van Ysselsteyn leverde enkele hectische momenten voor het Helmondse doel op maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotminuut scoorden de gasten nog de 0-2.