Volharding gelijk tegen tien man

Volharding-Margriet (2-2) 2-2.

Doelpunten: 12. Kay van den Haterd 0-1; 16. Joey Schuurmans 0-2; 22. Joep Beurskens (strafschop) 1-2; 45. 2-2 Rick Tissen. Toeschouwers: 150. Scheidsrechter: Van Daal (Heeswijk-Dinther). Rode kaart: 22. Lars van de Kamp (Margriet) vanwege het ontnemen van een scoringskans.

Volharding: Vullings; Janssen, Gerrits, Kessels en Van Kempen (75. Van den Bosch); Verstegen, Beurskens en Blenckers; Tissen (83. Reijnders), Duijkers (61. Van Rens) en Brouwer.

VIERLINGSBEEK | Volharding sleepte na een vroege 0-2 achterstand nog een gelijkspel (2-2) uit het vuur tegen Margriet in de tweede klasse H. Alle doelpunten viel voor de pauze. Volharding speelde driekwart wedstrijd tegen tien man.

Zonder Wouter Evers en Jeroen Schepens (beiden op vakantie) keek de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen alweer snel tegen een achterstand aan. Na twaalf minuten namen de bezoekers uit Oss via Kay van den Haterd de leiding: 0-1. Vier minuten later omzeilde aanvoerder Joey Schuurmans de buitenspelval en hij tekende voor de 0-2.

Het derde verlies op rij tekende zich alweer af voor de rood-witten. Toch kwam Volharding halverwege de eerste helft dankzij Margriet terug in de wedstrijd. De Osse keeper Dennis van Ballegooy bracht Lars van de Kamp in de problemen. Joep Beurskens profiteerde en ging met de bal aan de haal. Van de Kamp trok aan de noodrem en hield Beurskens vast binnen de zestien. De arbiter trok rood en wees naar de stip. Beurskens benutte zelf de strafschop: 1-2. Op slag van rust kwam Volharding langszij. Een indraaiende vrije trap van Patrick van Kempen werd door Rick Tissen fraai binnengekopt: 2-2.

De hoop dat Volharding na de pauze zou doordrukken kwam niet uit. De rood-witten stelden teleur tegen tien man. Achterin werd de bal aardig rond gespeeld, maar kansen werden er nauwelijks gecreƫerd. Bovendien lag het tempo veel te laag om Margriet echt te verontrusten. Joep Beurskens was nog het dichtst bij een treffer maar hij raakte de bovenkant van de lat. Het meeste gevaar kwam van de gasten. Volharding ontsnapte aan een achterstand toen goalie Job Vullings al was omspeeld maar de attente Tom Kessels kon ternauwernood de 2-3 voorkomen.

In de slotfase miste invaller Kas van den Bosch nog een mooie kans. Maar een zege zou ook niet verdiend zijn geweest.