Oostrumse ploeg herovert koppositie

Oostrum-TSC'04 1-0 (1-0).

Doelpunt: Ruben Nohlmans.

OOSTRUM | Oostrum won voor eigen publiek met 1-0 van TSC'04 in de vierde klasse E. Door de zege en het verlies van Belfeldia heroverde de ploeg van trainer Ron Spruit de koppositie.

Het was geen beste wedstrijd op sportpark De Spar. Het openingskwartiertje was nog voor Oostrum dat toen het meest dreigend was. Bij de thuisploeg ontbraken Stan Jacobs, Jannes van Berne en Wes Wilmsen. Daardoor verscheen Tom Direks dit seizoen voor het eerst in de basis. De verdediger leidde vijf minuten voor rust uit een hoekschop de enige en winnende treffer in. Uit de corner van Direks kopte de opgekomen Ruben Nohlmans de 1-0 binnen.

Direct na de pauze verzuimde Oostrum de tweede treffer te scoren. Daardoor bleven de bezoekers uit Tegelen in de wedstrijd. Het spel werd alsmaar rommeliger. Er gebeurde van alles op het veld en vijf minuten voor tijd kreeg een TSC-speler rood vanwege natrappen. "Positief is dat we drie punten pakken van een directe concurrent", zei trainer Ron Spruit.

Leunen kansloos tegen VVV'03

VVV'03-Leunen 2-0 (1-0).

VENLO | Leunen verloor de uitwedstrijd tegen VVV'03 in Venlo met 2-0 in de vierde klasse E.

De Venlonaren hadden het beste van het spel en misten voor de pauze al enkele goede kansen op de openingstreffer. De 1-0 viel toch een halve minuut voor het rustsignaal.

Na de pauze veranderde het speelbeeld niet. De oranje-witten konden weinig inbrengen tegen de sterkere tegenstander. Na een kwartier in de tweede helft viel de 2-0. Leunen kwam niet verder dan een kopbal op de lat van Mateusz Arcimowicz tien minuten voor tijd.

Makkelijke zege voor Merselo

Merselo-Kronenberg 3-1 (2-0).

Doelpunten: Tim Philipsen en Daan Hendriks (2x).

MERSELO | Na een lange winterstop had Merselo thuis weinig problemen (3-1) met de zwakke laagvlieger Kronenberg in de vijfde klasse E.

De ploeg van vertrekkend trainer Marcel Peters kwam op 26 november voor het laatst in actie. Toen werd SV United met 5-3 verslagen. Het was dus weer wennen voor de Merselonaren na een voetballoze periode van drie maanden.

Al snel bleek dat de geel-zwarten weinig te vrezen hadden van Kronenberg. Na elf minuten opende Tim Philipsen de score: 1-0. Vijf minuten later voerde Daan Hendriks de stand op naar 2-0. Merselo verzuimde om voor rust verder afstand te nemen. Halverwege de tweede helft wist Kronenberg iets terug te doen: 2-1. Vlak daarna bepaalde Daan Hendriks de eindstand op 3-1.