Informatieavond echtscheiding

Venray | In De Kemphaan in Venray wordt op maandag 19 maart vanaf 19.30 uur een informatieavond over echtscheiding gehouden.

De avond is gratis en bedoeld voor ouders, grootouders, familieleden en vrienden. Mediator Leo Heldens heeft jaren ervaring in vechtscheidingen en het opstarten van een goede omgangsregeling. Verder gaat ervaringsdeskundige Anika Clazing vertellen over loyaliteitsproblemen bij kinderen. Er wordt gestart met een uitgebreide presentatie over alle facetten rond scheiding, wat doet dit met ouders en kinderen.

In de presentatie staat vooral de weg van strijd naar welzijn van het kind centraal. Wat kan het betekenen voor het kind en de ouder. De boodschap is: laat het kind niet kiezen tussen ouders. Bij mama horen ze wat papa allemaal fout doet en papa vertelt juist weer het tegenovergestelde. Psychisch heeft dit heel veel effect op kinderen. Zij zitten er letterlijk tussenin.

Tijdens de presentatie ligt de focus op het belang van de kinderen om met de andere ouders omgang te hebben. Samenwerking van het netwerk met als doel langdurig doorprocederen van scheidingen te voorkomen.

Het is een groot voordeel dat er maatschappelijke problemen mee voorkomen.


Politie pakt drankrijders

Venray | De politie heeft afgelopen weekeinde in de omgeving van Venray meerdere automobilisten, die onder invloed waren van alcohol, aangehouden.

Zo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van 28-jarige man uit Maaseik ingevorderd. Bij een alcoholcontrole blies hij 710 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Niet veel later liep ook een 29-jarige inwoner van Venray tegen de lamp. Hij blies 610 ug/l. Ook bij de Venraynaar is het rijbewijs ingevorderd.

Het rijbewijs van een 22-jarige man uit Belfeld werd in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. Agenten klokten hem op de A73 toen hij 190 kilometer per uur reed. Bij controle bleek dat de man onder invloed was van verdovende middelen.

Op zondag was een 67-jarige man betrokken bij een eenzijdig ongeval. Hij richtte veel schade aan en de auto raakte total loss. Bij controle bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij blies 505 ug/l.

Zondagavond werd ook nog een 69-jarige man uit Venray gecontroleerd. Hij bleek ook te rijden onder invloed van alcohol. Bij controle blies hij 315 ug/l. Tegen alle overtreders wordt een proces verbaal opgemaakt.


Renovatie Kapelstraat

Holthees | De Kepelstraat in Holthees staat op de nominatie om gerenoveerd te worden. Dat zou volgens de gemeente Boxmeer voor 2020 moeten gebeuren. Het asfalt op de weg is op sommige punten hard toe aan vervanging.

Tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad bleek dat suggesties voor aanpassingen aan de weg meer dan welkom zijn. "Als inwoners ideeën hebben dan kunnen wij die doorspelen aan de gemeente. Dat moeten we wel tijdig doen, want dan de gemeente de ideeën nog meenemen in de plannen", vertelde Peter Cuppus, waarnemend voorzitter van de dorpsraad.

Onder meer de kruisingen met de Sleijbergweg en de Bredeweg zouden volgens diverse inwoners gevaarlijk zijn. Wanneer de Kapelstraat gerenoveerd wordt is nog niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat de straat op termijn wordt aangepakt.


Kermis Holthees maakt plaats

Holthees | De kermis in Holthees maakt definitief plaats voor een dorpsfeest. De festiviteiten worden georganiseerd op 1 en 2 september. Het moet één groot feest worden voor Smakt-Holthees.

Momenteel werkt een werkgroep van twaalf mensen aan de organisatie van het dorpsfeest. De oorspronkelijke kermis komt in ieder geval de komende drie jaar niet terug in Holthees. Van de gemeente Boxmeer ontvangt Holthees 3000 euro om een eigen feest te organiseren. Smakt krijgt een bijdrage van de gemeente Venray.

In de gemeente Boxmeer blijft alleen in Oeffelt, Boxmeer, Overloon en Vierlingsbeek de kermis in de oorspronkelijke staat behouden. Er moesten nieuwe afspraken worden gemaakt, omdat de contracten met de exploitanten afliepen.

Voor de vier genoemde dorpen is de kermis voor de komende drie seizoenen gehandhaafd.


Nieuwe website dorpsraad

Smakt-Holthees | De nieuwe website van de dorpsraad Smakt-Holthees is inmiddels al enige tijd functioneel.

Nu zijn ook de kinderziektes verdwenen. De dorpsraad van de gemeenschap roept verenigingen wel op om hun agenda's bij te houden. Zo komt er complete activiteitenkalender voor iedereen.

Vergoeding voor aed's

Smakt-Holthees | Voor het onderhouden van de aed's in Holthees ontvangt het dorp van de gemeente Boxmeer 250 euro per jaar. Het apparaat moet dan wel altijd voor iedereen bereikbaar zijn.

De aed's in Smakt worden kosteloos door de gemeente Venray onderhouden.