Venray treft weer directe concurrent

VENRAY | Komende zondag halen de amateurvoetballers het afgelaste programma van 10 december in. Vanwege de sneeuw werden toen vrijwel alle wedstrijden afgelast.

De eerste zondag na carnaval is vrijgehouden voor inhaalduels. In de regio Venray komen alle clubs in actie. Venray treft opnieuw een directe concurrent in de onderste regionen van de eerste klasse D. Wilhelmina'08 uit Weert komt op sportpark De Wieën op bezoek.

Trainer Stef Sijbers is na de teleurstellende resultaten van voor de winterpauze overgeschakeld op een verdedigend concept. In de laatste drie duels van 2017 incasseerden de rood-witten liefst twaalf tegentreffers. Met Robert Willemse als nieuwe organisator in de defensie, Dirk van Enckevort terug in het doel en met nieuwkomer Stijn Brinkman als vervanger van de gestopte Angelo van Mil op het middenveld, lijkt de nieuwe speelwijze zijn vruchten af te werpen. Venray incasseerde na de winterstop geen enkele tegentreffer meer. Na de 0-1 winst op Bekkerveld werd Venlosche Boys op een 0-0 remise gehouden.

SSS'18 is in de tweede klasse H rivaal Volharding gepasseerd op de ranglijst. De Overloners wonnen vlak voor carnaval de derby tegen de Vierlingsbekers met liefst 5-2. Trainer Ruud Vermeer ziet de ziekenboeg weer langzaam leegstromen en dat komt de resultaten van de geel-zwarten ten goede. Vooral de comeback van boegbeeld Wout Janssen in het centrum van de defensie betekent een flinke versterking. In de uitwedstrijd tegen middenmoter Erp verdedigt SSS'18 de vierde positie op de ranglijst.

Volharding lijkt sinds de winterstop wat van slag. In de twee ontmoetingen in 2018 incasseerden de rood-witten acht tegentreffers. Een ongekend hoog aantal voor de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen die in de eerste tien duels slechts twaalf tegendoelpunten kreeg. Volharding, afgezakt naar de zesde plek, krijgt Margriet uit Oss op bezoek.

Ysselsteyn staat er als vierde prima voor in de derde klasse C. De nieuwkomer speelt zondag thuis tegen het grillige Oranje Zwart uit Helmond dat een punt minder heeft.

In de vierde klasse E zijn de verschillen uiterst klein. De nummer twee Oostrum hoopt zich thuis tegen TSC'04 aan kop te handhaven. Leunen heeft wat afstand genomen van de bedreigde plaatsen. De oranje-witten gaan op bezoek bij het hoger geklasseerde VVV'03.

BVV'27 verdedigt in de zesde klasse E thuis zijn koppositie tegen runner-up Montagnards. Buurman en titelconcurrent SV United treft America dat ook in de kampioensrace is. Merselo kwam sinds 26 november niet meer in actie. De vraag is hoe de geel-zwarten, thuis tegen laagvlieger Kronenberg, uit de lange winterslaap zullen komen. Holthees speelt uit tegen Lottum, Sporting ST ontvangt HRC'27 en SVOC'01 treedt thuis aan tegen SVS.