Afbeelding
Foto:

Inspiratie werk en mantelzorg

Horst | Zo'n vijftig mensen bezochten de inspiratiebijeenkomst over Werk & Mantelzorg met werkgevers en HR-professionals in de regio in de kas van het Citaverde College in Horst aan de Maas.

Het was een interactieve bijeenkomst waarbij mensen met elkaar in gesprek gingen over dit thema. Steeds meer mensen combineren mantelzorg met werk. Een op de vijf werknemers zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste, vriend of buur. In de sector zorg is de verhouding zelfs één of vier. Door factoren als vergrijzing, langer thuis wonen en het opschuiven van de pensioenleeftijd zal dit percentage verder stijgen. Daarnaast wordt de zorg intensiever en langduriger, waardoor de kans op overbelasting toeneemt. Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid is voor zowel de werknemer als de werkgever aantrekkelijk. De werknemer kan mantelzorg beter bespreekbaar maken op het werk en de werkgever kan besparen op verzuimkosten. Een win-win situatie dus.

Het Citaverde College is één van de werkgevers die hier actief mee aan de slag zijn gegaan. Zij ontvingen tijdens deze bijeenkomst de erkenning 'mantelzorgvriendelijke werkgever'. Een filmploeg van RTL maakte opnames voor het programma Ondernemend Nederland, dat op zondag 4 maart wordt uitgezonden.


WinterZonFestival

Venlo | Op zondag 4 maart wordt de jubileumeditie van het WinterZonFestival gehouden.

Hoofdacts tijdens dit festival voor mensen met een beperking zijn Ali B en Maan. Omdat het festival 25 jaar bestaat zijn er dit jaar diverse verrassingen en cadeautjes voor de bezoekers. Het festival vindt plaats in overdekte hallen van FloraZON in Venlo. Kaarten zijn te koop via www.winterzonfestival.nl.

Naast Maan en Ali B staan ook De Snollebollekes en Crist Coppens op het hoofdpodium. De muzikale afwisseling tussen de optredens wordt verzorgd door dj Guido Ernst. De presentatie is in handen van Wim Hendrix. In de zaal worden de bezoekers bij aankomst en tussen de optredens door vermaakt door onder meer Dansgarde d'n Dreumel, The Lone Ranger Airbrushtattoos, Dansgarde d'n Dreumel, Toverland, Joekskapel Maashees en Clowntje Polka. Kaarten zijn te koop via de website www.winterzonfestival.nl.

Het muziekfestival duurt van 10.30 tot 16.30 uur.