Bedrijfsbezoek Open Coffee Met

Venray | Open Coffee Met...| Horst - Venray wordt gehouden op dinsdag 20 februari om 8.30 uur met Aandachttrekkers directeur/eigenaar Tom Smits. Aandachttrekkers is een creatief full service reclame- en sign-bureau.

Jacques Lemmen namens de organisatie: "Aandachttrekkers staat voor het maken van 'dingen die er toe doen', 'dingen die kloppen', 'dingen die merkbaar zijn, 'dingen die aandacht trekken'." Geldt dit ook voor u als startende ondernemer? Deze keer is er een bedrijfsbezoek bij Aandachttrekkers aan De Hulst 20 in Venray.

Tom Smits licht met trots de naamsverandering van DesignXpress naar Aandachttrekkers toe: "We hebben de laatste jaren nieuwe producten ontwikkeld en onze diensten zijn flink uitgebreid. We maken inmiddels veel meer dan een stickertje en een spandoek. We zijn meer dan enkel een signbureau, zoals we voorheen bekend stonden. 'Aandachttrekkers' is vandaag de dag een full-service reclame-productie-bureau met 3 specialismen: Concept & Ontwerp, Reclame-producties en Digitale Communicatie. Wij kunnen onze klanten compleet ontzorgen en daarnaast een creatieve, maar realistische communicatiemix aanbieden."

Tom Smits vertelt verder: "Alle bedrijfsactiviteiten, die onder één dak plaatsvinden, hebben een ding in het bijzonder met elkaar gemeen; het zijn stuk voor stuk aandachttrekkers die we maken. Reclame-uitingen die de aandacht vestigen op onze klanten en op hun uit te lichten producten of diensten. Vandaar de nieuwe naam."

Martin Rutgers concludeert namens de organisatie: "Bij een naam als deze is een nieuw logo en een opvallende huisstijl een must. Als Aandachttrekkers moet het bedrijf ook zelf laten zien dat ze de aandacht kunnen trekken. Op een illustratieve manier laat Aandachttrekkers in één opslag zien wie zij zijn, wat zij doen en dat zij merkbaar creatief zijn". Nieuwsgierig? Kijk op aandachttrekkers.nl.


Fons van Mil aan kop lijst VDB/LO

Overloon | Fons van Mil uit Overloon is de lijsttrekker van de politieke partij VDB/LO bij de gemeenteraadsverkiezingen in Boxmeer op 21 maart 2018.

Jeu Verstraaten is kandidaat-wethouder, mocht de partij voldoende raadszetels in de wacht slepen. De huidige raadsleden van de partij blijven verkiesbaar. De top tien van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bestaat verder uit Marc Oudenhoven uit Vierlingsbeek, Johan Hermanussen uit Maashees, Jeu Verstraaten uit Overloon, Sander Oudenhoven uit Vierlingsbeek, Wichard Arts uit Holthees, Iwan Peters uit Groeningen, Anja Voesten uit Overloon, Stan Bos uit Overloon en Chrit Joosten uit Overloon.

De eerste drie kandidaten zitten momenteel in de gemeenteraad en Jeu Verstraaten maakt als wethouder deel uit van het huidige college.


Mariapeel

Griendtsveen | Midden in de Peel ligt een voormalig landbouwperceel. In de volksmond ook wel 'het Land van Van Bommel' genoemd.

Op dit perceel krijgt de natuur weer de kans om tot ontwikkeling te komen. Wie wil weten wat er de afgelopen jaren bereikt is is welkom mee te gaan op excursie met de boswachter op zondag 25 februari. Verzamelpunt is het werkdepot aan de Kanaalweg in Griendtsveen. Aan de kruising Lavendellaan/Kanaalweg, na 250 meter zandpad, ligt het werkdepot aan de rechterzijde en de start is van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden kan via e-mail mariapeel@staatsbosbeheer.nl.

Het project in de Mariapeel wordt uitgevoerd met een financiële bijdrage van LIFE+, het Europese financieringsinstrument voor de instandhouding van Natura 2000 gebieden, en van de provincies Limburg en Noord-Brabant. Meer informatie: www.peelvenen-in-uitvoering.nl.


Startersdag

Venray | Startersdagen.com houdt op donderdag 8 maart in samenwerking met de gemeenten Horst aan de Maas, Bergen, Venray, Rabobank Horst Venray en Interpolis een gratis startersdag bij Hotel Asteria in Venray.

De middag bevat veel informatie en kennis over beginnend ondernemerschap en is bedoeld voor starters en eigenaren van een bedrijf tot drie jaar oud of oriënterende starters. Ieder jaar starten weer veel ondernemers een eigen bedrijf om dromen te verwezenlijken. Een goede voorbereiding is essentieel voor het slagen van een eigen bedrijf.

Startersdagen.com biedt samen met lokale kennispartners een gevarieerd programma aan om deze starters zo goed mogelijk op weg te helpen. Op de kennismarkt en in verdiepende seminars worden onderwerpen als ondernemingsplannen, verzekeren, financieren, administratie en marketing behandeld. Daarnaast komen ervaren ondernemers aan het woord voor het geven van tips en tricks, maar ook voor het wijzen op valkuilen en gevaren.

Het programma duurt van 16.00 tot 20.00 uur en is volledig kosteloos bij te wonen (inclusief broodjesbuffet). Na 20.00 uur loopt de startersdag over in de jaarlijkse Verkiezing Starter van het Jaar. Aanmelden voor de startersdag kan via www.startersdagen.com/horstvenraybergen2018. De gemeenten Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform kiezen ieder kwartaal een Starter van het Kwartaal. Aansluitend op de startersdag wordt bekendgemaakt wie gekozen wordt als Starter van het Jaar.

Het publiek kiest de winnaar op basis van hun pitches. De kanshebbers dit jaar zijn Mechatronic Machinery, Vaktuinen, Danshuis Venray en Imkerij Agro Bestuivingen.


Aanhouding

Wanssum | In Wanssum werd zaterdagavond een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het verstoren van de openbare orde in een winkel.

Tijdens het transport naar het dienstvoertuig begon de man zich hevig te verzetten en mishandelde hij twee politieagenten. Die raakten hierbij lichtgewond.