Afbeelding
Foto:

Zondag concert in schouwburg

Venray | Blaaskapel Die Rübensammler Leunen e.o. houdt op zondag 25 februari samen met Seniorenorkest Noord-Limburg een zondagochtendconcert in de kleine zaal van Schouwburg Venray. Het concert begint om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. De toegang is
gratis.

Beide orkesten spelen voornamelijk Egerländer, Tsjechische en Böhmische volksmuziek. Als eerste treden de leden van Die Rübensammler op. Diverse nummers worden naast instrumentaal ook vocaal vertolkt door enkele leden. Na de pauze is het muzikale woord aan het Senioren Orkest uit Heijen, Gennep en omstreken.


Hondencursussen KC Venray

Oirlo | In maart starten bij KC Venray e.o. verschillende cursussen omtrent gehoorzaamheid en ontspanning voor honden. Of het nu gaat om puppy's of al wat oudere honden, er kan ze nog van alles aangeleerd worden. En wat is er nou leuker dan actief met de hond bezig te zijn?

KC Venray e.o. start op zondagmorgen 11 maart en donderdagavond 15 maart met hondencursussen voor puppy's en voor oudere honden. Wie al een keurig opgevoede hond heeft is welkom op de cursus Nadac Hoopers, Behendigheid of Recreanten. In een kleine groep met maximaal tien honden wordt les gegeven op het instructieterrein in Oirlo. In twaalf lessen leren de instructeurs de deelnemers hoe om te gaan met de hond. Voor honden vanaf vier maanden kan dat via de basisopleiding (basis gehoorzaamheid) of de cursus gehoorzame hond (basis gehoorzaamheid plus een aantal extra oefeningen). Jonge pups zijn welkom in de puppyklas. Tijdens deze cursus leren de honden daarnaast hoe ze met elkaar om dienen te gaan. Of het nu gaat om een grote of kleine hond, een rashond of kruising of om een pup of al wat oudere hond, voor alle honden zijn er cursussen. Naast gehoorzaamheid ook Behendigheid, Nadac Hoopers of ongedwongen bezig zijn met de hond in de Recreantencursus behoort tot de mogelijkheden bij KC Venray e.o. De cursussen worden gegeven door ervaren hondeninstructeurs van KC Venray e.o. op het oefenterrein aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo op de donderdagavond of op de zondagochtend. Inschrijven kan via www.kcvenray.nl of informeer naar de mogelijkheden bij Marita van Enckevort via telefoon 06-25142457.