Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de mis op zondag 25 februari om 11.00 uur in de Paterskerk. Aanwezig zijn om 10.30 uur. Repetitie op maandag van 20.00 tot 22.00 uur in 't Schöpke. Afmelden kan bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie: A. van Steen, telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Ars Musica

Is zingen een passie? Kom dan eens luisteren naar de repetitie van Ars Musica op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray of neem contact op met Jo van Lieshout via telefoon (0478)512905. Afmelden kan bij Sylvia Hudales via telefoon (0478)568561.

Zangers van St. Frans

Repetitie voor alten en sopranen op vrijdag 16 februari om 19.15 uur. Om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.30 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Dinsdag 20 februari 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen tot 20.00 uur. Daarna komen nog een aantal mannen voor de stemvorming. Zondag 11 maart zingen in de Paterskerk. Jongens en meisjes vanaf acht jaar, die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Seniorenorkest Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom op een repetitie om kennis te maken met het koor. De repetities zijn elke woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22,15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Het koor is nog op zoek naar mannenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Taalcafé bij BiblioNu

BiblioNu Venray houdt maandelijks een Taalcafé waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Dit met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

Het Taalcafé wordt elke laatste donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur gehouden in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. De eerstvolgende keer is op donderdag 22 februari. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.

Informatie over wild zwijn

Wildbeheereenheid Venray (WBE) houdt op woensdag 21 maart om 19.30 uur in Roelanzia in Ysselsteyn een informatieavond over het wild zwijn. Stichting Samenwerkende Wildbeheereenheden Limburg zijn een traject aan het inzetten om de WBE's in Limburg verder te professionaliseren en slagvaardiger te maken bij de schadebestrijding van wilde zwijnen. Hiervoor is een presentatie ontwikkeld die namens SSWL door Hubert Stassen wordt gegeven. Het uiteindelijke doel is om te komen tot de oprichting van een schadetafel waaraan afspraken worden gemaakt over de meest effectieve manier waarop jagers het (komende) zwijnenprobleem kunnen aanpakken rekening houdend met de belangen en doelstellingen van de afzonderlijke partners in het werkgebied. Het bestuur van de wildbeheereenheid inventariseert gelijktijdig op welke andere punten eventueel ondersteuning nodig is door middel van veldcursussen, seminars en samenwerking. Daarnaast is er aandacht voor het mentorproject waarin startende jagers worden gekoppeld aan een WBE en een ervaren jager om zo het ambacht door te geven en te verjongen.

Deze avond is een must voor alle belanghebbenden in het gebied en iedereen met een groen hart. Opgeven kan via e-mail info@wbe-venray.nl of telefoon 06-53336009.

De Locht

In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondagmiddag 18 februari speciaal voor kinderen de werking van de veilingklok gedemonstreerd. Elders in het museum is de stroopmaker aan het werk. In het kader van de kapelconcertjes is er vanaf 14.00 uur een optreden door zanggroep Toesjee uit Leudal. Wie van Zuid-Amerikaanse, Ierse en Zweedse volksklanken houdt kan hier zijn hart ophalen. Ook wordt er Limburgs dialect gezongen. Bestellen van kaartjes voor Toesjee: www.museumdelocht.nl. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur.

Excursie Nationaal Park De Maasduinen

In Nationaal Park De Maasduinen vindt op zondag 25 maart vanaf 10.00 uur een excursie plaats. De wandeling start vanaf het Bezoekerscentrum De Maasduinen aan de Bosserheide 3e in Well. De excursie is gratis. Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Wijziging spreekuur Landweert

Het spreekuur voor het aanvragen van het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds is in Landweert niet meer op de dinsdagmiddag, maar op maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur in wijkcentrum 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Landweert. Verder kan dit in Venray op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur in MFC Brukske aan de Kiosk 5 in Brukske of op woensdag van 13.30 tot 14.30 uur in 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 70B in Veltum. Een afspraak maken bij Synthese is niet nodig.

Toon Hermans Huis Venlo

Het Toon Hermans Huis in Venlo gaat in het voorjaar van van start met gespreksgroepen. Er start een gespreksgroep voor mensen die een partner hebben met kanker. Als een partner kanker heeft, kom je samen in een moeilijke periode in het leven. Tijdens het ziekteproces met behandelingen en grote onzekerheid, is het vaak moeilijk om het juiste evenwicht te vinden in het zorgen voor de partner en jezelf.

Ook wordt er een gespreksgroep voor mensen die hun partner verloren zijn aan kanker gehouden. Het verlies van een partner aan kanker is een gebeurtenis die diep ingrijpt in je leven. Na het ziekteproces en overlijden moet er weer een nieuw evenwicht worden gevonden in het leven.

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte om te praten en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. De zes bijeenkomsten vinden eens per twee weken plaats. Na aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met het Toon Hermans Huis Venlo via telefoon (077)3211433 of e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl. Zie ook www.toonhermanshuisvenlo.nl.

Gouden ring gevonden

Tijdens de Roetsj is zaterdag in de omgeving van de Grotestraat in Venray een gouden ring gevonden.

In de ring staat onder andere de inscriptie: HALIMA. De eigenaar kan zich melden bij de politie Venray-Gennep via telefoonnummer 0900-8844. Hierbij graag het zaaknummer 2018022049 melden.