Castenray hoeft geen woonunits

CASTENRAY | Castenray heeft geen behoefte aan tijdelijke woonunits. Deze verplaatsbare Kompaswoningen zijn bestemd voor de sociale huur.

In het dorp America zijn twaalf van deze containerwoningen geplaatst. Castenray ziet alleen een meerwaarde als de jongeren uit het eigen dorp voorrang zouden krijgen. Dat blijkt niet het geval. De tijdelijke woonunits zijn bestemd voor mensen die dringend op korte termijn onderdak nodig hebben. Zoals woonurgenten, statushouders of arbeidsmigranten. "Het zou iets zijn voor starters uit Castenray", zei Ties Dinghs in de dorpsraadvergadering. "Maar dit is een heikel punt. We hebben als dorp niets aan woonunits die als duiventil gebruikt worden."

Het bouwplan van vier halfvrijstaande woningen Aan het Broek in Castenray lijkt niet door te gaan.

Planburo Tummers uit Maarheze lanceerde in november het plan. De belangstelling is gering. "Er is in Castenray meer behoefte aan huizen voor starters en senioren, in plaats van dit type woningen", meldde dorpsraadlid Dinghs. "Halfvrijstaande woningen komen in het dorp geregeld vrij. Ik heb de initiatiefnemer gevraagd het plan om te zetten. Met op de begane grond senioren en daarboven starters. Maar daar trok ie nog niet zo hard aan."