Van links naar rechts:  Mina, vader Antoon Michels, Hanneke,  Truuj en  Coba.
Van links naar rechts: Mina, vader Antoon Michels, Hanneke, Truuj en Coba. Oude foto

Familie Michels Leunen

Leunen | Geschiedenis gaat vooral over mensen en daarom is het telkens weer genieten, wanneer er zo'n prachtige familiefoto als deze van het gezin van Antoon Michels.uit Leunen voorbij komt. Vooral de fraaie kleding van de kinderen geeft een heel mooi tijdsbeeld. En ook vader Michels heeft zich uiteraard in zijn beste kleren gestoken.

Petrus Antonius (Antoon) Michels werd geboren op 31 augustus 1865 in Merselo als zoon van Matthijs Michels en Anna Maria Gertrudis Claes. Antoon trouwde op 14 april 1893 met Maria Carolina Lemmens. Zij werd op 11 juli 1867 geboren in Merselo als dochter van Jacobus Lemmens en Jacomina Peeters. Ze kregen vijf dochters, waarvan één dochter slechts drie maanden werd.

Het huwelijk was geen lang leven beschoren, want Maria Carolina overleed op 3 mei 1902. Antoon hertrouwde op 5 februari 1904 in Venray met Johanna van der Voort. Zij was op 22 maart 1877 geboren in Leunen als dochter van Hendrik van de Voort en Anna Maria Janssen. Antoon en Johanna kregen nog een zoon en een dochter. Antoon overleed op 3 mei 1952 en Johanna op 16 januari 1945, beiden in Leunen. Op de foto uit circa 1900 poseert Antoon met zijn dochters uit het eerste huwelijk. V.l.n.r.: Mina; vader Antoon Michels; Hanneke; Truuj; Coba.

Foto: Werkgroep Historie Leunen. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray