Afbeelding
Foto:

Jubileumboek SSS'18 op komst

Overloon | Vooruitlopend op de festiviteiten in het kader van het eeuwfeest van SSS'18 verschijnt in mei het jubileumboek 'Van de Zandklef tot de Raaij'.

Dit naslagwerk toont aan dat SSS'18 altijd een belangrijk bindmiddel is geweest in de Overloonse samenleving waar vreugde, verdriet, teleurstelling en trots konden worden gedeeld. Het boek geeft een verder inzicht van de verschillende emoties die, door de jaren heen in herinneringen bewaard zijn gebleven. In het boek zijn ook diverse foto's van het verleden tot heden opgenomen.

Inschrijven voor het jubileumboek kan door een mail te sturen naar: penningmeester@sss18.nl onder vermelding van naam, adres en IBAN-nummer. Het bedrag wordt dan in april middels een eenmalige incasso van de bankrekening van de koper worden afgeschreven. In mei ontvangen de boekkopers een bericht als het boek beschikbaar is. Bestellen kan ook door in de kantine van SSS'18 een inschrijvingsformulier in te vullen en in te leveren bij de kantinebeheerder. De kosten voor het jubileumboek bedragen 25 euro.

Foto: SSS'18 won zondag ruim, met 5-2, van rivaal Volharding. In het jubileumboek zal het duel ongetwijfeld een plek krijgen.

Foto: Albert Hendrix.


Lonse Huicoin

Overloon | Tijdens de Huibuuke optocht zondag 11 februari presenteert een carnavalsgroep die al jaren meedoet aan de Overloonse optocht op hun eigen ludieke wijze de nieuwe Lonse Huicoin.

Ze hopen daarmee een doorbraak te creëren in de strijd tegen alle verschillende munten die in het dorp uitgegeven worden. In elke gelegenheid moet je steeds opnieuw weer munten kopen en vervolgens loop je met een zak vol verschillende kleuren rond. Des te later op de dag des te moeilijker ze te onderscheiden zijn. Dus hoog tijd voor de Huicoin.

Hiervoor heeft de groep een paar duizend Huicoins laten maken welke binnenkort officieel worden uitgegeven bij grand café Effe. De munten blijven daar gewoon geldig, hopende dat de plaatselijke horeca geregeld krijgt om tot een munt te komen. Natuurlijk het liefst de Huicoin. De Huicoin is natuurlijk een mooie parodie op de zo in opspraak zijnde BitCoin. De Hui(buuke) coin is waardevast.