Afbeelding
Foto:

Gaolde Hedsbuul Carla Schreurs

Heide | Carla Schreurs ontvangt de 25e Gaolde Hedsbuul.

Carla Schreurs is geboren in 1962 in Breda en leerde haar man Otto kennen in Utrecht. Toen Otto als veearts begon in Ysselsteyn, gingen ze eerst in Landweert wonen. Enkele jaren later kochten ze een huis aan de Heidseschoolweg. In december 2000 kwamen de kinderen uit Colombia erbij. De oudste twee kinderen gingen naar de basisschool en al snel werd Carla gevraagd om bij de ouderraad aan te sluiten. Binnen een jaar was ze al tot voorzitter gekozen. Dat bleef ze totdat hun jongste dochter naar het voortgezet onderwijs ging.

Ondertussen was het 2002 en werd Carla ook door de Gelderkoel gevraagd om lid te worden van het bestuur. Vanaf 2004 tot 2011 gaf Carla Spaanse les aan de leerlingen van de bovenbouw en van 2005 t/m 2009 zat ze in de 'Heifeestcommissie'. Sinds 2008 is Carla tevens voorzitter van het Gelderkoelbestuur. Samen met Theo Nellen zat ze tevens van 2008-2014 vanuit de Gelderkoel in het kermiscomité.

In 2010 werd Carla lid van de werkgroep Stichting Hoi (spaarpot van de Hei). Vanaf 2010-2011, na aankondiging van de schoolsluiting, ging ze samen met Martin Peeters broeden op de toekomst van het schoolgebouw en er werd een werkgroep opgericht om plannen te gaan maken.

Ook werd Carla in 2011 voorzitter van de Stichting Ontmoetingstuin De Lorr, om fondsen te werven en mee te denken met de totstandkoming van de ontmoetingstuin bij de zorgboerderij. In 2013-2014 werd er een Activiteitenfonds opgericht dat inmiddels onder de Dorpscoöperatie valt, die in november 2014 werd opgericht en sindsdien is Carla secretaris in dat bestuur.

In 2017 werd er een beheerder in het schoolgebouw aangesteld die samen met Carla de activiteiten opstartte. Carla is hier tevens lid van de horecawerkgroep van DC Heide. Ondanks haar inzet voor de gemeenschap blijft er toch nog tijd over voor haar privéleven. De kinderen zijn uit huis en studeren in de stad. In de woonkeuken wordt lekker gekookt en samen met Otto gaat Carla regelmatig naar de films van de Filmvorming in de bioscoop of ze gaan bij vrienden op bezoek. Ook vraagt Carla's schoonvader vanwege zijn afnemende gezondheid veel aandacht.

Het bestuur van De Hedsbuülen vindt het niet meer dan terecht dat Carla deze hoogste onderscheiding van Heide ontvangt.

Op zondag 11 februari om 17.11 uur kan iedereen Carla als nieuwe drager van de hoogste Heidse vastelaovesonderscheiding in de Gelderkoel komen feliciteren. Een stukje voordragen? Geef dit dan uiterlijk donderdag 9 februari door aan vorst Ruud, telefoon (0478)589535.