Afbeelding
Foto:

Vitelia inspireert agrarisch talent

Oirlo | De agrarische sector kent al decennia lang veel uitdagingen op het gebied van Imago. Anno 2018 zijn deze uitdagingen met de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van Sociale Media, ICT & Automatiseringen, Big Data alleen maar toegenomen. De belangrijkste vraag die de vele stakeholders binnen de agrarische sector zou moeten bezighouden: hoe houden we de agrarische sector interessant voor jong aanstormend talent.

Als je de exportcijfers van 2017 van het CBS in ogenschouw neemt, wordt de noodzaak van deze vraag nog duidelijker. Ons land is al vele jaren een belangrijke wereldspeler in de agribusiness. Nederland is op de Verenigde Staten na de grootste landbouwexporteur ter wereld. Opgeteld zijn onze landbouwgoederen en landbouwgerelateerde goederen goed voor een export bedrag van circa 100 miljard euro. Daarmee levert de sector een belangrijk aandeel aan de Nederlandse economie. Bovengenoemde vraag houdt Vitelia, als agrarische coöperatie, al ruim 10 jaar bezig. Vitelia Voeders organiseert daarom in 2018 voor het zesde jaar op rij een masterclass. Deze serie bijeenkomsten met het thema 'Boeren met toekomst' hebben als doel; kennis delen met potentiële jonge agrarische ondernemers of jongvolwassenen die de agrarische sector een warm hart toedragen. Het enthousiasmeren en wekken van interesse in de agrarische sector zorgt voor een positieve dynamiek en wederzijds begrip tussen deelnemers en de organisatie. De masterclass richt zich op een doelgroep van 18-30 jaar.

Vitelia werkt ieder jaar samen met inspirerende sectorpartners die een belangrijke visie of rol hebben binnen het thema. "We zijn zeer blij dat we deze week een nieuwe inspirerende partner mogen verwelkomen in het masterclass programma in de persoon van Caroline van der Plas", vertelt Edward Smedts, commercieel manager bij Vitelia Voeders. Caroline van der Plas is bekend van het bekroonde socialmediaproject #boerburgertweet, dat het imago van de volledige agrarische sector op een positieve manier versterkt. Dit jaar complementeren ABAB, Kipster, Vitelia Agrocultuur, van Dun Advies en het Feed Design Lab de bijeenkomsten van 2018.

"Door het organiseren van dit soort kennisevenementen blijven we kort aan de bal en betrokken bij de jonge generatie", vervolgt Smedts. "Door in de toekomst intensief samen te blijven werken met opleidingen zoals de HAS en Citaverde kunnen we praktijk en theorie beter op elkaar laten aansluiten."

Vitelia vindt het belangrijk om samen met alle partners op deze manier een bijdrage aan het algehele imago van de agrarische sector te leveren. Gezien de snelle ontwikkelingen op het gebied van Big Data en the Internet Of Things (IOT) gecombineerd met de maatschappelijke discussies en politieke veranderingen zal ook de agrarische sector snel (gaan) veranderen. Dat is niet langer een vraag, maar een feit. Dan wil je als agrarische coöperatie, in het belang van je leden en klanten, vooraan blijven staan.

De bijeenkomsten worden gehouden in februari, met uitzondering van de laatste editie. De afsluitende sessie vindt plaats op 17 april aanstaande. Aanmelden voor de masterclass is nog steeds mogelijk via de website van Vitelia Voeders.