Afbeelding
Foto:

Broeder Valentijn eert vrijwilligers

Venray | In de periode rond Valentijnsdag gaat broeder Valentijn voor het 33e jaar de wijken en kerkdorpen van Venray rond om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor het sociale vrijwilligerswerk dat ze doen.

Zo bezocht hij onder meer wijkcentra, de vrijwilligers die betrokken zijn bij het in stand houden van kerken, de voedselbank en zangkoren. Hij deelde vele honderden bloemen uit in de loop van de jaren. Want zo is broeder Valentijn: zeg het met respect en bloemen, bemin elkander.

Het is altijd een verrassing, want de vrijwilligers weten van tevoren niet dat broeder Valentijn hen bezoekt.

Samen met zijn twee assistentes, de CDA-raadsleden Petra van Duijnhoven en Kamelya Erturk, bezocht hij reeds de kerkvrijwilligers in Wanssum. Die maken het mogelijk dat pastoor Ter Horne de missen in de kerk kan blijven doen en dat de kerk en omgeving goed onderhouden wordt. Alle ruim veertig vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet.

Ook werd het Alzheimer Café in de Kemphaan bezocht. De vrijwilligers werden in het zonnetje gezet door broeder Valentijn, omdat zij het werk met betrekking tot de vreselijke ziekte Alzheimer vol enthousiasme en belangeloos doen. Broeder Valentijn heeft nog een paar bezoekjes in petto. Hij komt altijd gekleed in een franciscaner pij en met blote voeten in zijn sandalen om zijn nederigheid te tonen.