Lezing geologie Schotland

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 19 februari een lezing over de geologie van Schotland. De lezing start om 20.00 uur in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray en wordt verzorgd door Gijs de Reijke.

Tijdens deze lezing komen de geologie en de geomorfologie van Schotland aan bod. Aan de hand van zijn foto's beschrijft Gijs de Reijke de locaties in Schotland waar de geologie indruk op je maakt. Zo neemt hij je mee naar bijzondere plekken, waar in de loop van miljoenen jaren fossielen en mineralen zijn ontstaan.

De geologie van Schotland is verrassend gevarieerd voor de grootte van het land. Het land heeft ook een belangrijke rol gespeeld in ontdekkingen als platentektoniek en de ontwikkeling van theorieën over de vorming van gesteenten.

De Reijke maakt schitterende foto's. Zijn voorkeur gaat uit naar natuurfoto's waarbij de ontstaansgeschiedenis van de aarde goed naar voren komt.

Maasziekenhuis met carnaval

Beugen | Vanwege carnaval heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden op maandag 12 februari.

Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar. Op 12 februari geldt in het Maasziekenhuis een zondagsdienst. Dit betekent dat deze dag de poliklinieken, de röntgenafdeling en de bloedafname in het Maasziekenhuis gesloten zijn. Ook de prikposten van het Maasziekenhuis in het Land van Cuijk en Noord-Limburg zijn gesloten.

De Sint MaartensKinderkliniek en de poliklinieken Orthopedie, Revalidatiegeneeskunde en Reumatologie van de Sint Maartenskliniek locatie Beugen zijn eveneens gesloten. De afdeling Nierdialyse van het Radboudumc locatie Beugen is wel geopend. Op dinsdag 13 februari zijn de prikposten in Cuijk, Haps en Venray nog gesloten. Het Maasziekenhuis en de overige prikposten in de regio zijn dan weer als gebruikelijk geopend. Dit geldt ook voor de diensten van de Sint Maartenskliniek in het Maasziekenhuis.

Kèèsteenebal

Vierlingsbeek | Carnavalsvereniging De Kèèsteene houdt op zaterdag 10 februari haar traditionele Kèèsteenebal in Gryphus in Vierlingsbeek.

De 34e editie van dit carnavalsbal luistert naar de naam Dà Bàt Toch Nie! Tijdens Dà Bàt Toch Nie! nemen De Kèèsteene afscheid van prins Bram en maken zij kennis met hun nieuwe heerser. Verder staan er artiesten van diverse pluimage op het podium. Zo zijn er optredens van de KèèsTena Ladies, G.F.T. en Netfix, de winnaar van de Vierlingsbeeks/Groeningse lieddjesavond. Verder is er geen optreden van De Gezonde Hollandsche Knullen maar wel door Mem-O-Rie, Sambalbij?, Griep-M, #IkOk!, vorst Rik en vorst Geert en de dj's Dick und Doof. Het bal begint om 21.09 uur en de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.

Containers gestolen

Ysselsteyn | In de nacht van maandag op zondag zijn in Ysselsteyn vier containers met kippenmest gestolen.

Walkro, producent van grondstoffen voor de champignonteelt, zou de containers ophalen. Toen het bedrijf maandag arriveerde waren de containers weg. Walkro heeft op Facebook een beloning uitgeloofd voor de gouden tip van 500 euro. Opvallend is de diefstal wel. Kippenmest is namelijk niks waard en ook de containers leveren weinig op.