Vijf stemlokalen krijgen nieuwe plek

VENRAY | In Blitterswijck, Heide, Veulen en op twee plaatsen in Venray zijn de stemlokalen op 21 maart op een andere plek dan vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Het stemlokaal van Blitterswijck is van het gemeenschapshuis verhuisd naar het gebouw 't Honk aan de Maasweg. In Heide kunnen de stemmers dit jaar terecht in de oude school aan de Heidseweg in plaats van De Gelderkoel. In Veulen wordt niet meer gestemd in café-zaal 't Veule maar in gemeenschapshuis De Hoefslag.

In alle dertien dorpen zijn weer stembureaus ingericht. In Venray zijn tien stemlokalen. De traditionele stembureaus in de zorgcentra Beukenrode en Het Schuttersveld zijn opgeheven. Kiezers die voorheen op Beukenrode hun stem uitbrachten, kunnen nu terecht in De Springplank aan de Beukenlaan. Wijkcentrum Den Hoender aan de St. Ursulastraat is het nieuwe stemlokaal voor de wijk noord-west, in plaats van Het Schuttersveld.

De stembureaus zijn op woensdag 21 maart geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. Op de stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau, maar er mag op iedere andere locatie in Venray worden gestemd.