Afbeelding
Foto:

Award Domino's in loodzware periode

Venray | Het filiaal van Domino's in Venray won onlangs de Topshop Award 2017. Daarmee troefde het pizzarestaurant meer dan 230 andere filialen van Domino's af. Filiaalmanager Nigel Rommen won de titel Manager van het jaar 2017.

Het Venrayse filiaal van Domino's kreeg afgelopen december een enorm zware klap te verwerken toen franchisenemer Rob Besselse overleed na een noodlottig ongeval. Zijn broer Bas, een andere franchisenemer van Domino's, overleefde het ongeval. "Dit is een eerbetoon voor de familie", vertelt Nigel geëmotioneerd. "Onze wereld stortte in december in. Het is echt ontzettend lastig. We hebben een vriend verloren. Rob regelde alles hij stond altijd voor iedereen klaar en we zijn hem nu kwijt, maar de zaak draait door. We moeten ook verder en dat is soms heel moeilijk. Hij zorgde altijd voor de contacten met andere filialen. Eigenlijk was Rob een echte workaholic en we moeten het nu zonder hem doen."

In januari 2017 besloot Nigel om samen met Rob vol voor de Topshop Award 2017 te gaan. Al in de eerste maand leverde dat een goed resultaat op. Vanaf augustus werden de resultaten niet meer bekendgemaakt aan het grote publiek. "We wisten samen dat we op de goede weg waren. We voldeden aan de criteria. Ik hoopte op de winst, maar ik durfde ook niet teveel te hopen."

Met de titel Manager van het jaar verdient Nigel een trip naar Las Vegas. Toch draagt hij zijn prijs op aan de rest van het team van Domino's. "Ik zie het echt als een teamprestatie. We hebben samen zo'n moeilijke tijd beleefd. Iedereen is zo betrokken. Het klinkt cliché, maar we zijn een grote familie. Iedereen hoort erbij. Niet alleen de vaste werknemers. Ook de weekendkrachten die maar een paar uurtjes in de week bij ons werken. Dat ik nu samen met de franchisenemers naar Las Vegas mag is natuurlijk wel ontzettend gaaf."

Samen met zijn broer Bas runde Rob Domino's in Venray, Roermond, Venlo, Blerick en Tegelen. Bas zet nu de vestigingen voort samen met broer Tom en zus Marjan. Zij hadden al twee zaken in Boxtel en Oisterwijk. "Ze runnen nu samen zeven vestigingen. We werken heel goed samen, maar het is natuurlijk wel heel pittig wat er allemaal is gebeurd de laatste weken."

De Topshop Awards van Domino's gaan vanaf dit jaar door het leven als de Rob's Topshop-competitie. "Een ontzettend mooi eerbetoon. De dag na het noodlottige ongeval wilden we de deuren van Domino's weer openen, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. Een dag later gingen we weer open. We moesten door."