Eerste nederlaag Oranje Wit

DSV-Oranje Wit 13-12 (8-5). Doelpunten Oranje Wit: Jessica Klaassens (3x), Janne Gellings en Dionne Drabbels (2x), Kim Hendrix, Maureen Drabbels, Aniek Drabbels, Nathalie Loenen en Steffie van Rooij.

Diessen | In de overgangsklasse B ging koploper Oranje Wit verrassend onderuit tegen DSV. De Leunse ploeg verloor het uitduel nipt met 13-12 tegen een sterk verdedigend spelend DSV.

Oranje Wit kwam tegen DSV moeizaam tot scoren en maakte het zich daardoor onnodig moeilijk. Beide partijen begonnen fel aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Oranje Wit creƫerde goede kansen, maar zette dit niet om in doelpunten. DSV wist uit te lopen naar 8-2, maar de Leunse ploeg toonde veerkracht en kwam nog voor de pauze terug tot 8-5. Meteen na de rust verkleinde een fel spelend Oranje Wit het gaatje tot twee: 8-6. Doordat de Leunse korfbalsters in de afwerking tekort schoten, wist DSV opnieuw uit te lopen. In een slotoffensief kwamen de gasten nog wel terug tot een doelpunt verschil (13-12), maar leed Oranje Wit de eerste nederlaag van het seizoen. De Leunse ploeg heeft de strijd om de titel nog wel volledig in eigen handen met vier punten voorsprong op de enige nog overgebleven concurrent, SVOC'01. Oranje Wit gaat na het carnaval (zondag 18 februari) eerst op bezoek bij laagvlieger Flamingo's, waarna op zondag 25 februari de topper tegen SVOC'01 op het programma staat.


Red Stars

Venray | In de Nederlandse kampioensklasse verloor jongens 1 van tafeltennisvereniging Red Stars van HTTV uit Den Haag met 4-6. In de landelijke A-Klasse B won jongens 2 tegen Stiphout met 6-4 en is nu koploper. Jongens 3 tenslotte versloeg met 8-2 Spinmill uit Boskoop in de landelijke klasse C en staat in de bovenste helft van hun klasse.

In Assen streden tien jeugdleden van Red Stars met de top van Nederland voor een plaats in de top 12 van Nederland. De dag werd succesvol voor de jeugd van Red Stars met vijf plaatsen in de finale 12-kamp begin juni in Panningen. De goede prestatie kwam op naam van Emma van der Zanden meisjes junioren, Eline Smeets meisjes kadetten, Kas van Oost en Jules Holtman jongens kadetten en Pieter Zwiers jongens welpen. Eline, Jules en Pieter kregen tevens de A-status en behoren nu bij de besten van Nederland in hun categorie.