Verlies Venray

Eldenia-Venray 3-0 (1-0).

Arnhem | In de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal ging Venray onderuit in het uitduel met het hoger op de ranglijst geklasseerde Eldenia. In Arnhem verloren de gasten kansloos : 3-0.

Venray werkte hard, maar zag de kwalitatief betere thuisploeg in de eerste helft een 1-0 voorsprong nemen. In de tweede helft maakte Eldenia het karwei af door nog twee keer te scoren. Venray staat nu voorlaatste in de hoofdklasse met zes punten uit acht duels. Na het carnaval zal de formatie van de afscheid nemende trainer Jan Trienekens alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. Op zondag 18 februari speelt Venray een thuiswedstrijd tegen Woezik, de nummer drie op de ranglijst. Het duel op sportpark De Wieën begint om 12.00 uur.

Gelijkspel Red Stars

Red Stars-US 5-5. Punten Red Stars: Kas van Oost (2x), Frank van der Vleuten, Patrick Zwiers en het dubbel Van Oost/Van der Vleuten.

Venray | Red Stars speelde zaterdag in de eerste divisie B gelijk tegen US uit Amsterdam. Het duel, dat 5,5 uur duurde, in de eigen tafeltennishal in Venray eindigde in 5-5 gelijkspel.

Kas van Oost begon tegen Danes en er ontspon zich een gelijkopgaande strijd met lange rally's en uiteindelijk de winst voor de speler van Red Stars. In de tweede partij moest Frank van der Vleuten flink aan de bak tegen Kret. Met bij vlagen aanvallend spel wist Frank de tegenstander te bedwingen. Patrick Zwiers verving de geblesseerde Ronald Bogaard en deed dit door tegen Montanus, een technisch vaste speler, te winnen: 3-0. Het Venrayse dubbel Van Oosten/Van der Vleuten is een gedegen koppel en ook in deze partij waren ze niet te kloppen en vergrootten de voorsprong naar 4-0. Van der Vleuten verloor vervolgens de vijfde partij tegen Danes: 4-1. Na de pauze Van Oosten won in vijf games en bracht de tussenstand op 5-1. In de resterende partijen toonden de Amsterdamse studenten veerkracht en brachten met vier winstpartijen een 5-5 eindstand op het scorebord stond. In de tweede divisie C speelde heren 2 een goede wedstrijd tegen Bergeijk 1 en uiteindelijk wisten Robert van de Bosch, Maurice Achten en Tom Thijssen met 6-4 te winnen.

ActiveRooy onderuit

ActiveRooy-VC Volt 2 1-3. Setstanden: 22-25, 14-25, 15-25 en 25-14.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy gingen zaterdagavond kopje onder in de promotieklasse D. De ploeg verloor in sporthal De Wetteling van VC Volt 2: 1-3.

De thuisploeg verloor de eerste set nipt met 22-25. Set twee en drie waren een makkelijke prooi voor de fusieclub uit Beers, Cuijk en Grave. De bezoekers wonnen die sets met respectievelijk 14-25 en 15-25. De vierde set was vervolgens wel een prooi voor ActiveRooy: 25-14. De Venrayse ploeg staat een-na-laatste. De afgelopen weken werd de mannenploeg geteisterd door ziekte. Inmiddels is iedereen weer fit. Alleen Joris Arts is door een blessure nog niet volledig inzetbaar. Hij werd vervangen door Koen Verweij. In de derde set liepen de frustraties hoog op en het werd een kaartenfestijn. Volt maakte zichtbaar gebruik van het gefrustreerde ActiveRooy. Ondanks het verlies in de eerste drie sets knokte ActiveRooy zich naar de overwinning in de vierde set. De volleyballers moeten er in het vervolg van het seizoen alles aan doen om degradatie uit de promotieklasse te voorkomen. Op zaterdag 17 februari speelt ActiveRooy een uitduel tegen Weert, de nummer vijf van de competitie.