Afbeelding
Foto:

Raayland College steunt Opkikker

Venray | Leerlingen van het Raayland College zetten op dinsdag 19 december en vrijdag 22 december diverse activiteiten op touw om geld in te zamelen voor stichting Opkikker.

De dagen rondom kerst staan ieder jaar weer in het teken van liefdadigheid en inzamelingsacties voor goede doelen. Ook op het Raayland College stond afgelopen jaar weer de vraag centraal voor welk goede doel de school deze keer geld zou inzamelen. "Leerlingen kiezen het goede doel. Rond oktober starten wij met het vragen aan leerlingen welk goed doel wij dit jaar kunnen steunen. Uit de aanmeldingen kiezen we dan het goede doel dat het beste past bij onze leerlingen, zo zorgen wij ervoor dat het ook echt van, voor en door de leerlingen is", aldus docente Irene Michiels.

Afgelopen kerst kwam de hele school in actie voor stichting Opkikker. Stichting Opkikker zet zich in voor kinderen die ernstig ziek zijn geweest of langdurig ziek zijn. Ze geeft deze kinderen en hun gezinnen een Opkikkerdag zodat ze voor even niet meer aan hun ziekte hoeven te denken en een leuke dag vol activiteiten beleven. De leerlingen van het Raayland College hielden een kerstmarkt en een dienstenveiling, waar prijzen werden geveild als een ontbijtje in de les, verse cake of brownies op je verjaardag en een ophaal- en thuisbrengservice. Ook werden er grote prijzen verloot, zoals vliegen in een zweefvliegtuig en een vaart in een luchtballon. "De jongens van vwo5 hadden Kerstradio Raayland georganiseerd, daar konden de leerlingen drie dagen lang plaatjes aanvragen. Kerstradio Raayland heeft 450 euro opgehaald. Een knappe prestatie." Ook werden er nog oude telefoontjes ingezameld. Daarvan zijn er in totaal 130 opgehaald en er was een escaperoom georganiseerd.

"Afgelopen jaar februari ben ik getroffen door vleesetende bacterie, hierdoor heb ik elf weken in het ziekenhuis gelegen. Ik heb toen samen met mijn ouders, broertje en mijn vriend een Opkikkerdag gehad. Wij hebben toen in droomauto's mogen meerijden, een helikoptervlucht gemaakt en in een speedboot mogen varen. Ik hoop natuurlijk dat er een hele hoop geld ingezameld is, zodat andere zieke kinderen ook een mooie dag kunnen krijgen", zegt Niki Camps.

De leerlingen van het Raayland College mogen trots zijn op het bedrag van 2154,27 euro dat zij hebben opgehaald.