SVOC'01 loopt van het veld af

HRC'27-SVOC'01 3-2 (1-1).

Doelpunten: Sid Peeters en Danny Houwen.

Rode kaart: 85. Luc Peeters (SVOC'01) na twee keer geel.

AFFERDEN | De druiven waren bijzonder zuur voor SVOC'01 is het ijskoude Afferden. Door een omstreden penalty liepen de tricolores op de valreep een 3-2 nederlaag op tegen HRC'27 in de vijfde klasse E. In de slotfase werd het duel tijdelijk gestaakt omdat SVOC'01 van het veld afliep na een dubieus gegeven strafschop en twee rode kaarten.

SVOC'01 leek op weg naar een dikverdiend gelijkspel tegen het veel hoger geklasseerde HRC'27. Totdat arbiter Van Geffen vijf minuten voor tijd de fout inging. Bij bestrafte een sliding van Luc Peeters, die al geel op zak had, met een strafschop en de gele prent. Dus moest de SVOC-verdediger met rood het veld verlaten.

Terwijl het juist de tegenstander van Luc Peeters was die, in de ogen van SVOC'01, de overtreding beging. In het tumult dat hierna ontstond trok de leidsman nog een rode kaart voor een SVOC'er vanwege commentaar op de leiding. Dat was voor de bezoekers het sein het veld te verlaten. Coach Maikel Wennekers en leider Ruud de Mulder zochten met hun spelers verongelijkt het kleedlokaal op. Na een oponthoud van een minuut of tien werd het duel toch weer hervat. "Als de wedstrijd definitief was gestaakt, dan zouden we nog meer problemen krijgen", verklaarde Ruud de Mulder. Ondertussen had de arbiter de directe rode kaart vanwege commentaar weer ingetrokken. Zodat SVOC'01 met tien man weer het veld betrad. Eerst moet nog de strafschop worden genomen en die werd verzilverd: 3-2. "We hebben gewoon goed gevoetbald en een punt hadden we zeker verdiend", aldus De Mulder.

SVOC'01 kon weer eens vrijwel compleet aantreden. Topscorer Rob Houwen keerde na een lange afwezigheid terug in het elftal. Trainer Toon Bongers en leider Huub van Boekel ontbraken. Beiden bleven met griep thuis. Na een kwartier nam HRC'27 de leiding: 1-0. Door een treffer van Sid Peeters kwamen de bezoekers na een halfuur op gelijke hoogte: 1-1. Na de pauze nam SVOC'01 zelfs verrassend de leiding door een doelpunt van Danny Houwen: 1-2. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht: 2-2. In de slotminuten leverde de discutabele strafschop de thuisploeg de zege op: 3-2.