De Venrayse middenvelder Dani Litjens goochelt met de bal tegen Venlosche Boys.
De Venrayse middenvelder Dani Litjens goochelt met de bal tegen Venlosche Boys. Foto: Simone Swinkels

De nul is heilig voor Venray

Venray-Venlosche Boys 0-0.

Scheidsrechter: Eijgelsheim (Oirschot). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Wesley Deenen, Danny Pelzer, Joy Koenen, Dani Litjens, Stef van Dijck (Venray), Jerry Schlüter, Max Hendrix en Sjors Boots (Venlosche Boys).

SV Venray: Van Enckevort; Egelmeers (20. Pelzer), Willemse, Van Dijck en Koenen; Wismans, Brinkman, Peeters en Litjens; Deenen (46. Vievermans) en Touratzidis.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray heeft weer een puntje gesprokkeld onder in de eerste klasse D. Met defensief spel werd concurrent Venlosche Boys op een 0-0 gelijkspel gehouden. Trainer Stef Sijbers sprak van een typische 0-0 wedstrijd. Niet verliezen heeft momenteel de allerhoogste prioriteit bij de rood-witten.

Stiekem hoopten de koukleumende supporters dat Venray, net als een week eerder in Bekkerveld, in de slotfase zou toeslaan. Dat zat er zondag niet in. De 0-0 remise was het hoogst haalbare. "Het was inderdaad niet best vandaag", zei Stef Sijbers die lichtpunten zag. "Het elftal stond degelijk en we hebben in de tweede wedstrijd op rij geen doelpunt tegen gekregen." Dat lukte voor de winterstop geen enkele keer. Vandaar dat Venray is overgeschakeld op een behoudender systeem met vier middenvelders en twee aanvallers.

De positie van de vertrokken aanvoerder Angelo van Mil is opgevangen door nieuwkomer Stijn Brinkman. Bij zijn debuut in Bekkerveld maakt de 20-jarige Venraynaar een sterke indruk. Zondag bij zijn eerste optreden voor eigen publiek had Brinkman het lastiger op het middenveld. Beide ploegen speelden compact waardoor er weinig ruimte was. Het spel was rommelig en het regende overtredingen. De matig leidende arbiter Eijgelsheim trok acht gele kaarten, waarvan vijf voor Venray.

Stef Sijbers wilde zijn winnende elftal van een week eerder intact laten. Bram Vievermans begon op de bank omdat hij de afgelopen week griep had. Wesley Deenen was voorin zijn vervanger.

In het openingskwartier gebeurde er nagenoeg niets. Toch had Venray al heel snel een penalty kunnen krijgen toen Dimitris Touratzidis net binnen de beruchte lijnen omver werd gelopen. De leidsman zag er niets in. Het eerste doelgevaar kwam in de 16e minuut van Jerry Schlüter die de bal net over de lat joeg. Even later nam Danny Kraus het Venrayse doel onder vuur. Goalie Dirk van Enckevort ontfermde zich in twee reddingen over de bal.

Rechtsachter Rick Egelmeers raakte al vrij snel geblesseerd. Hij werd vervangen door Danny Pelzer die rechts op het middenveld ging spelen, waardoor Jordy Wismans een linie zakte. Na 29 minuten viel het eerste Venrayse schot op doel te noteren. Na goed werk van Danny Pelzer kwam Dimitris Touratzidis, die stevig werd bewaakt, in schietpositie. Maar de Griekse topschutter raakte de bal niet vol waardoor doelman Ruud Stienen eenvoudig kon vangen.

Richting het rustsignaal werden de Venlonaren steeds dreigender. Dirk van Enckevort redde met zijn voeten op een inzet van Kraus. Venlosche Boys claimde een strafschop toen Danny Kraus, gelijktijdig met zijn bewaker Stef van Dijck, ten val kwam in de zestien. Opnieuw wuifde de leidsman een penalty weg.

Ook na de hervatting bestookten de bezoekers het Venrayse doel maar de defensie, onder leiding van de solide Robert Willemse, bleef overeind. Bram Vievermans loste Wesley Deenen halverwege af. Uit een vrije trap van Stijn Brinkman kopte Danny Pelzer raak, maar hij stond in buitenspelpositie waardoor de treffer werd geannuleerd. Direct na elkaar incasseerden Joy Koenen en Dani Litjens de gele prent vlak voor de Venrayse dug-out. Dat werd trainer Sijbers te gortig. Hij wees de arbiter op diens inconsequente optreden. De leidsman was niet van het commentaar gediend en Sijbers moest het restant van de wedstrijd van achter de omheining volgen. Het spel werd er niet beter op en Venray koesterde het ene punt. Sijbers: "We kiezen ervoor de tegenstander het spel te laten maken. Dat bleek lastig op dit slechte veld. Wij moeten met onze snelheid voorin meer kunnen afdwingen. We hadden te veel moeite om kansen te creëren."