Sportieve kick-off BinckBank Tour

Venray | De BinckBank Tour komt ook in 2018 en 2019 naar Venray. Onlangs sloten Stichting Wielerpromotie Venray samen met de gemeente Venray de overeenkomst met organisator Golazo. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar, op dinsdag 14 augustus, in Venray gehouden. De officiƫle ondertekening van het contract en de kick-off vinden op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Met een bijzonder evenement: een ploegenachtervolging op Raceway Venray.

Het ovale circuit waar tal van internationale autoraces plaatsvinden, doet zaterdag 10 maart dienst als tijdelijk velodroom voor de ploegenachtervolging. Deze uitdagende wedstrijd is voor elke (gelegenheids)ploeg van vier personen toegankelijk. De wedstrijden gaan over vier kilometer voor de heren en drie kilometer voor de dames en junioren. Een ploeg bestaat uit vier deelnemers waarvan de tijd van de derde renner die over de streep komt doorslaggevend is. Onderdeel van het programma is de presentatie van de BinckBank Tour 2018 en het ondertekenen van het contract. Sportwethouder Anne Thielen, organisator Golazo en Stichting Wielerpromotie Venray zijn daarbij aanwezig.

Aanmelden voor de ploegenachtervolging kan via de website www.binckbanktourvenray.nl. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon. Voor de winnende ploeg liggen kaarten voor de VIP-finish van de BinckBank Tour op 14 augustus klaar. Meld je zo snel mogelijk aan en verzeker je van deelname aan de eerste Venrayse ploegenachtervolging.


Bekeuring jonge bestuurders

Veulen/ castenray | Twee jeugdige bestuurders, een van een auto en een van een bromfiets, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 19-jarige bestuurder uit Veulen vroeg 'naar aanleiding van zijn rijgedrag in Leunen' volgens de politie om een controle. Hij bleek met een glaasje teveel op achter het stuur te zitten (445 ug/l). Als beginnend bestuurder werd zijn rijbewijs meteen ingevorderd. Diezelfde nacht werd in Castenray een 16-jarige inwoner uit Castenray gecontroleerd. Hij bestuurde een bromfiets en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook hij had teveel alcohol gedronken. Hij blies 275 ug/l.

Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.