Afbeelding
Foto:

Eerste diploma's WijkLeerbedrijf

Venray | Het WijkLeerbedrijf Venray heeft donderdag de eerste diploma's uitgereikt. Tien deelnemers behaalden het diploma Helpende zorg en welzijn, niveau 2.

Bij het WijkLeerbedrijf verrichten de deelnemers allerlei hand- en spandiensten bij minder mobiele of oudere inwoners. Denk aan gezamenlijk boodschappen doen en licht huishoudelijke klussen. Zij doen zo werkervaring op en volgen tegelijkertijd een opleiding. Dit moet hen helpen bij het vinden van een baan. Bij het WijkLeerbedrijf doorlopen momenteel 29 deelnemers zo'n traject. De eerste tien hebben nu hun diploma Helpende zorg en welzijn, niveau 2 behaald. Enkelen hebben inmiddels ook al een baan als helpende bij een zorginstelling. Wethouder Anne Thielen is enthousiast: "De deelnemers doen niet alleen praktijkervaring op, maar leren van hun cliënten ook wat zij belangrijk vinden. En mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, maar niet voor geïndiceerde hulp in aanmerking komen, krijgen dankzij de deelnemers aan het WijkLeerbedrijf toch een steuntje in de rug. Nog mooier dat de eerste deelnemers nu door dit traject ook een baan hebben gevonden. Echt wat je noemt een win-winsituatie."


Lourdesviering

Tienray | Op zondag 11 februari is het 160 jaar geleden dat in Lourdes Maria verscheen aan Bernadette. Ook nu na 160 jaar is de boodschap van Lourdes nog steeds actueel en vinden mensen vanuit de hele wereld de weg naar Lourdes. Nu is het niet voor iedereen mogelijk om dit feest ter plaatse te vieren en daarom wordt het feest ook gevierd in Klein Lourdes Tienray. De viering begint om 10.00 uur met een rozenkransgebed bij de Lourdesgrot en om 10.30 uur is er een plechtige heilige mis (gemengd Koor van Tienray). De kerk is overdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur voor een persoonlijk bezoek en gebed bij de grot.