Afbeelding
Foto:

Kies Techniek bestaat 25 jaar

Venray | In diverse sectoren is sprake van een tekort aan goed opgeleid technisch personeel. De snel vergrijzende bevolking en vooral de tanende interesse voor technische studies onder jongeren zijn daaraan debet. Wanneer deze trend zich voortzet, zal dat grote gevolgen gaan hebben voor de verdere economische ontwikkeling van de BV 'Nederland', en vooral ook voor die regio's waar relatief veel technische werkgelegenheid gehuisvest is, zoals ook in Venray.

De Stichting Kies Techniek Venray geeft hieraan al jarenlang nader invulling. Sinds 1993 promoot de Stichting Kies Techniek het kiezen voor technische opleidingen en beroepen bij basisschool leerlingen onder andere door middel van de jaarlijkse Kies Techniek – manifestatie. Hierbij worden elk jaar leerlingen in de eindfase van het basisonderwijs uitgenodigd om niet alleen naar techniek te komen kijken, maar om daar juist ook zoveel mogelijk zelf mee aan de slag te gaan. Komend jaar bestaat deze manifestatie dus 25 jaar en dat betekent dat ze flink willen uitpakken. Op zaterdag 10 maart 2018 van 11.00 tot 16.00 uur opent het Raayland College in Venray de deuren voor het grote publiek. Geïnteresseerden zijn dan van harte welkom om een kijkje te nemen in deze scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Venray en waar sinds november 2017 ook het Techniekplein Venray haar onderkomen heeft betrokken. Om deze dag tot een groot succes te maken, is de Stichting Kiestechniek op zoek naar bedrijven die hun technische activiteiten aan de schooljeugd willen tonen. Aan de andere kant is het voor de deelnemende bedrijven natuurlijk dé gelegenheid om het bedrijf te presenteren aan mogelijk toekomstige werknemers.. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via mail naar dagcommissie@kiestechniek.nl.

Techniekplein Venray is een plek waar kinderen en hun leerkrachten uit de gemeente Venray deelnemen aan techniekonderwijs. Het gaat om kinderen van de Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV), 13 scholen voor basisonderwijs en een school voor speciaal basisonderwijs, hun leerkrachten, techniek coördinatoren, stagiaires en ouders. Kinderen uit groep 7 bezoeken zes keer per jaar het Techniekplein. Ook andere scholen zijn uiteraard van harte welkom, en kunnen hiervoor contact met ons opnemen.

Het beleid van de Stichting Kies Techniek zal er in de komende jaren op gericht zijn om nog beter aan te sluiten op de hedendaagse ontwikkelingen in techniek en de implementatie hiervan binnen de reguliere leerstofgebieden van de basisscholen. Door de door ons aangeboden lessen continu te blijven verbeteren, uit te breiden en te moderniseren. Tijdens de jubileum manifestatie in het Raayland College zal een nieuwe naam en logo voor het Techniekplein bekend worden gemaakt. Naam en logo sluiten daarmee beter aan op het beleid van Stichting Kies Techniek, en de activiteiten die er de komende jaren plaats gaan vinden.

De 25e editie van de Kies Techniek-manifestatie heeft als thema: 'De toekomst begint vandaag'.