Afbeelding
Foto:

Nieuwe praktijk osteopathie

Venray | Venraynaar Wim Vievermans is op 1 februari gestart met een eigen praktijk Osteopathie Vivi. Vivi betekent leven. De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum de Wieënhof aan de Leunseweg.

Wim Vievermans is als voormalig voetballer van SV Venray geen onbekende in de Venrayse sportwereld. Parallel aan zijn sportcarriëre volgde hij de opleiding fysiotherapie. Na zijn studie vestigde Wim zich in Krefeld en later Straelen waar hij een succesvolle praktijk heeft gehad. Negen jaar geleden werd deze praktijk uitgebreid met fitness.

Wim zag echter meer uitdagingen en volgde de opleiding tot osteopaat. Met die kennis en ervaring op zak gaat Wim nu in zijn eigen woonplaats een praktijk opstarten. "Ik heb altijd in Duitsland gewerkt maar voor mij is het ook wel leuk om eens met de fiets naar het werk te gaan", lacht Vievermans. "Deze nieuwe start is best wel spannend. Een praktijk in Nederland starten is toch weer anders dan in Duitsland maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn weg hier wel kan vinden."

De combinatie van fysiotherapie met osteopathie ligt volgens Wim Vievermans voor de hand. "Fysiotherapie is gericht op het bewegingsapparaat van de mens. Bij osteopathie gaan we verder en kijken we naar het hele lichaam om zo de klachten van een cliënt te verhelpen. Osteopathie kan worden toegepast als mensen weten welke klachten ze hebben. Maar ook mensen met vage klachten, of klachten waarvan gezegd wordt dat ze daarmee moeten leren leven, willen nog wel eens baat hebben bij osteopathie. We kijken dan niet naar een speciaal aspect maar naar de gehele lichaam en geest van de desbetreffende persoon."

Op zijn briefpapier komt de kreet "blieëve loeëpe" naar voren. "Dat is eigenlijk mijn motto, zolang een persoon in beweging blijft gaat het relatief goed. Op het moment dat mensen niet mobiel meer zijn dan gaat het vaak mis. Het is voor mij de uitdaging om mensen in beweging te krijgen of te houden."