Bazen van het mbo voor beter imago

Venray | Gilde Opleidingen, Citaverde College, Arcus College en ROC Leeuwenborgh bundelen hun krachten om het imago van het mbo te verbeteren.

De nieuwe, tweejarige campagne #BazenvanhetMBO is van start gegaan op 29 januari. Tijdens de campagne wordt het belang van mbo-opleidingen en met name hun studenten benadrukt. Door middel van sociale media, blogs en een reeks video's, verzameld op de website bazenvanhetmbo.nl, hopen de scholen een groot bereik te hebben en zo meer animo en trots voor het mbo te creëren.

Niet alleen bij de scholen, maar ook bij de provincie staat de zichtbaarheid van het mbo hoog in het vaandel, omdat het mbo vaak niet de positie krijgt die het verdient. De campagne laat zien dat een mbo-opleiding juist een sterke basis is voor een carrière: studenten worden opgeleid tot goede en onmisbare arbeidskrachten. Mbo-studenten zijn immers de motor van de Limburgse, maar ook de Nederlandse economie, aldus de initiatiefnemers. De veelzijdigheid van het mbo staat in de campagne centraal, evenals het motto 'een leven lang leren'. Het motto duidt op de route die studenten tijdens, maar ook ná een opleiding afleggen. Met de campagne willen de mbo-scholen niet alleen meer studenten werven, maar ook docenten en mogelijke stagebedrijven. In verschillende video's wordt steeds een 'baas van het mbo' in de spotlight gezet. Ook kunnen mensen zelf een baas nomineren via de website. Centraal staan in eerste instantie de echte 'bazen' van het mbo, namelijk de studenten. Zij zijn allemaal op hun eigen manier goed in wat ze doen en zijn vaak heel zelfstandig en ondernemend bezig met hun vak. Maar ook een docent kan een baas zijn, bijvoorbeeld wanneer hij of zij veel kennis heeft van het vak en plezier heeft in het lesgeven. Deze #BazenvanhetMBO zijn de ambassadeurs van de campagne.