Pruuf Már trots op finaledebuut

Ysselsteyn | Pruuf Már (Stef en Tamara Koonings) debuteerde afgelopen vrijdag in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in Kessel. Met hun nummer Òp weg nor maerge eindigde het tweetal uiteindelijk op de zestiende plek.

"Het was best wel overweldigend in het begin", vertelde Stef Koonings na afloop. "Het publiek deed goed mee. We hadden veel aanhang meegenomen en dat ging eigenlijk vanzelf. Het was geweldig om te zien dat op een gegeven moment de sjaals omhoog gingen. Op het podium leefden we echt op een wolk. Pas een halfuur later besef je wat er allemaal is gebeurd. Het was super! Deze ervaring nemen ze ons niet meer af." Stef werd aangevuld door zijn zus Tamara. "Het is geweldig dat we zoveel punten hebben gekregen van de publieksjury. Dat is voor ons de grootste beloning."

Léon Aarts, een van de schrijvers van het nummer van Bjorn en Mieke, baalde stevig van hun tweede plek. "Dit is niet wat we hadden verwacht. Maar we zijn wel van het calimerogedrag van Venray af. We staan er gewoon ieder jaar bij." Roel Gommans hielp ook mee met het schrijven van Droeëme mit de oeëge oop. Hij was trots op de tweede plek. "Het was een supergroot feest. De sfeer zat er goed in en ook de uitslag is supermooi. Daar kunnen we ook trots op zijn. Het wordt een prachtig feest."