Jaarvergadering KVG Venray

Venray | Het Katholiek Vrouwengilde Venray houdt op woensdag 7 februari vanaf 14.00 uur de jaarvergadering in wijkcentrum 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 70b in Venray.

Op de agenda staat onder andere de vaststelling van de jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester en de bestuursverkiezing. Loes Krebbekx, algemeen bestuurslid en Carla van Dijk, voorzitter, treden af en zijn niet herkiesbaar. Het bestuur stelt voor Leonie Cals te benoemen tot voorzitter. Aansluitend aan de vergadering volgt een lezing over Voedselbank Venray door Bert Timmermans. Ter ondersteuning van het werk dat de voedselbank in Venray met veel vrijwilligers organiseert en coördineert stelt het bestuur voor om een doos in de zaal te zetten, waarin geheel op vrijwillige basis, lang houdbare producten kunnen worden achterlaten. Deze worden na afloop van de avond aan Bert Timmermans aangeboden.

Op zaterdag 10 februari wordt er gewandeld. Vertrek om 9.00 uur vanaf de Wetteling. Aanmelden bij Tiny Smolders via telefoon 851234. Verder is er op woensdag 21 februari een inloop koffieochtend in lunchcafé Uniek aan De Bleek 31 in Venray van 10.30 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie zie www.kvgvenray.blogspot.nl.


Cultuur in de Klas

Venray | Cultura Venray is in januari met vier basisscholen uit de gemeente Venray begonnen aan de pilot Cultuur In de Klas (CIK).

De komende jaren wordt er verder gewerkt aan het plan CIK, waardoor kinderen in Venray structureel kennis kunnen maken met meerdere cultuurdisciplines zoals muziek, drama, dans, beeldende vorming en cultureel erfgoed.

Het doel waar de komende jaren samen met het culturele netwerk in Venray aan gewerkt wordt is het mede mogelijk maken van een structureel, duurzaam en kwalitatief cultuureducatie programma voor alle basisschoolkinderen in Venray. In de pilot worden de eerste ontwikkelde ideeën hierover op de vier scholen in de praktijk gebracht.

De bedoeling is dat tijdens deze proefperiode tevens gewerkt wordt aan een breder netwerk van cultuuraanbieders uit de regio, die over CIK mee willen denken en het ook uit willen gaan voeren.

Cultuuraanbieder en geïnteresseerd om mee te bouwen aan het cultuuronderwijs in de gemeente Venray of meer weten over CIK? Neem dan vrijblijvend contact op met Sanne Aben via e-mail sanne@culturavenray.nl.