Filmavond ZijActief

Venray | De ZijActief Limburg filmavond wordt gehouden op dinsdag 27 februari bij Luxor Theater in Venray. Dit jaar kan er genoten worden van de film The Post van regisseur Steven Spielberg.

The Post is gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de oorlog in Vietnam. Als Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: het openbaar maken of verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid. Katharine Graham, Amerika's eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post, zet samen met haar redacteur Ben Bradlee alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering. De hoofdrollen worden vertolkt door Meryl Streep en Tom Hanks. Alle vrouwen uit Limburg zijn welkom; zowel leden van ZijActief Limburg als niet-leden. Leden betalen € 12,- en niet-leden € 15,-. Aanmelden kan tot 7 februari via ZijActief Oostrum, door overmaking van het bedrag op IBAN nummer NL89Rabo 0140093613 onder vermelding van naam en adres. Kijk voor meer informatie op www.zijactieflimburg.nl.


Tabletcafé

Venray | Voor wie alles wil weten over de nieuwste apps, handige functies op de tablet, smartphone en e-reader houdt BiblioNu Venray op maandag 5 februari een tabletcafé. De bijeenkomst is van 14.30 tot 17.30 uur. Vrijwilligers van Seniorweb en leerlingen van het Raaylandcollege geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Het tabletcafé is geen cursus of workshop, maar een samenzijn van gebruikers. Deelname is gratis.