Sporting ST verslaat Holthees

Sporting ST-Holthees 2-0 (0-0).

Doelpunten: Jur Janssen en Kevin Goldschmidt.

SWOLGEN | Sporting ST versloeg voor eigen publiek Holthees met 2-0 in de vijfde klasse E. Op basis van het betere spel in de tweede helft was de winst verdiend voor de fusieclub uit Swolgen-Tienray.

Holthees kon voor het eerst dit seizoen weer beschikken over Ruud Janssen. De aanvoerder kampte met een slepende achillespeesblessure en maakte ruim een uur vol.

In de gelijkopgaande eerste helft ontstonden kansen voor beide teams. Voor Holthees stichtten Ser van Es, Stef Janssen en Bram Pingen gevaar maar Sporting-doelman Bram Willems hield zijn doel schoon. Aan de overkant dook Jur Janssen vrij voor het doel op maar hij mikte net langs de paal.

Vlak na de pauze profiteerde Sporting ST van een fout van keeper Marco Rijnen. Kevin Goldschmidt trok vanaf de rechterkant de bal strak voor het doel. De Holthese sluitpost liet de bal door zijn benen glippen waardoor Jur Janssen de 1-0 kon binnentikken. Een kwartier later scoorde Kevin Goldschmidt de 2-0. Trainer Han Friesen had middenvelder Goldschmidt in de aanvalslinie geposteerd voor meer stootkracht. Die zet pakte goed uit. Sporting ST was na rust beter maar Holthees probeerde nog iets terug te doen. Een schot van Boy Leisiwal en een afstandschot met een gevaarlijke stuit van Kay Wijenberg waren een prooi voor keeper Bram Willems.

Gehavend SVOC'01 verliest kansloos

SVOC'01-Montagnards 0-4 (0-2).

OIRLO | SVOC'01, dat vijf basisspelers miste, verloor de thuiswedstrijd tegen Montagnards kansloos met 0-4 in de vijfde klasse E.

De bezoekers uit Bergen passeerden al na vier minuten doelman Mikey Ellery die zaterdagavond als lid van het prinselijk trio van de Spurriemök zijn receptie hield. Na ruim een halfuur keken de tricolores tegen een 0-2 achterstand aan. Halverwege de tweede helft viel de 0-3. SVOC'01, dat voorin de broers Houwen en Rik Kleeven miste, kreeg via Sid Peeters een goede kans op de eretreffer maar die werd gemist. Het was ook de enige keer dat SVOC'01 echt gevaarlijk kon worden. Vlak voor het eindsignaal liep Montagnards nog uit naar 0-4.