Ondanks verlies blijft Oostrum aan kop van ranglijst

Oostrum-Meterik 0-1 (0-1).

OOSTRUM | Koploper Oostrum kende een valse start in het nieuwe jaar. Thuis tegen Meterik leden de rood-witten een 0-1 nederlaag in de vierde klasse E.

Ondanks het verlies behield Oostrum de koppositie omdat achtervolger Melderslo eveneens verloor. "Deze wedstrijd had eigenlijk in een gelijkspel moeten eindigen", vond trainer Ron Spruit. Meterik kwam het beste uit de startblokken en dook een paar keer dreigend voor het Oostrumse doel op. Na een kwartier namen de bezoekers de leiding: 0-1. Daarna golfde het spel op en neer. Beide ploegen hanteerden vaak de lange bal en dat leidde tot wat kansjes over en weer.

In de tweede helft nam de thuisploeg meer risico's door achterin een op een te gaan spelen. Tien minuten voor tijd miste Kees Gommans, op aangeven van Chris Wilschut, de kans op de gelijkmaker. In de blessuretijd was Joep Cornelissen nog dicht bij de 1-1 maar hij trof slechts het zijnet.

Valse start voor koploper BVV'27

BVV'27-HRC'27 1-2 (0-1).

Doelpunt: Joost Wijnhoven.

Rode kaart: 85. Jannes Gooren (BVV'27).

BLITTERSWIJCK | De matig spelende koploper BVV'27 ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen HRC'27 in de vijfde klasse E.

Trainer Jef Vels kon niet beschikken over de geblesseerde centrumverdediger Ward van de Water. De niet fitte Joost Wijnhoven begon op de bank. De Blitterswijckers kwamen niet goed in de wedstrijd en wisten weinig gevaar te stichten.

Vlak voor rust namen de bezoekers uit Afferden de leiding via een buitenspeldoelpunt. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn Blitterswijckse assistent.

Na een uur verdubbelde HRC'27 de voorsprong: 0-2. BVV'27 probeerde nog wat terug te doen maar kwam niet verder dan een kopgoal van invaller Joost Wijnhoven, uit een voorzet van Jannes Gooren, in de 80e minuut: 1-2. Een paar minuten later ontving Jannes Gooren na een onbesuisde overtreding de rode kaart waardoor de Bliterswijckers met tien man eindigden.

SV United kan muur niet doorbreken

SV United-SVS 0-0.

WANSSUM | SV United bleef tegen de massaal verdedigende hekkensluiter SVS uit Stevensbeek op een 0-0 gelijkspel steken in de vijfde klasse E.

Op het kunstgras in Wanssum miste Kacper Ciupa in het openingskwartier twee goede kansen. Had de Poolse middenvelder een doelpunt gescoord, dan zou de wedstrijd wellicht heel anders zijn afgelopen. De bezoekers trokken daarna een muur op rond het zestienmetergebied. Het normaal zo makkelijk scorende SV United miste het vernuft en de creativiteit om een gaatje te vinden in de massale afweer.

Ondanks alle pogingen slaagde de thuisploeg er niet meer in om echt gevaarlijk te worden. SVS kwam nauwelijks over de middellijn en vierde de zwaar bevochten 0-0 remise als een overwinning. Terwijl SV United voor de eerste keer in dit seizoen op nul treffers bleef staan. De ploeg van trainer Fenne Smits profiteerde daardoor ook maar deels van de misstap die lijstaanvoerder BVV'27 beging. Het verschil bedraagt nu twee punten.