Leunen pakt belangrijke zege

Leunen-Melderslo 1-0 (0-0).

Doelpunt: Siem Vullings.

LEUNEN | Leunen won de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Melderslo met 1-0 in de vierde klasse E. De oranje-witten deden daardoor goede zaken onderin de ranglijst waar het dringen is geblazen.

Melderslo, getraind door Leon Vievermans, is een ploeg die de oranje-witten wel ligt. Vorig seizoen won Leunen ook al twee keer van Melderslo.

In de gelijkopgaande eerste helft ontstond er weinig gevaar voor beide doelen op het zwaar bespeelbare veld. Een tegenvaller voor de bezoekers was dat de niet fitte spelbepaler Bart Verheijen al na een kwartier geblesseerd moest uitvallen.

Ook na de pauze was het geen hoogstaand duel. Leunen speelde met veel inzet en kreeg ruim een kwartier voor tijd de beloning. Mateusz Arcimowicz zette goed door over de rechterkant. Hij haalde de achterlijn en trok de bal voor het doel. Daar stond de zojuist ingevallen Siem Vullings klaar om de winnende treffer te scoren: 1-0.

Melderslo zette een slotoffensief in door de ballen hoog voor het doel te pompen. Dat leverde nauwelijks gevaar op voor de Leunenaren. De thuisploeg kreeg nog twee kansjes maar de 1-0 stand bleef op het scorebord staan.