Onenigheid overlast zuidkant centrum Venray

Venray | Op 22 januari leek een akkoord bereikt over maatregelen tegen de parkeeroverlast aan de Paterslaan en de omgeving van het Pastoor Wijnhovenpark aan de zuidkant van Venray. De uitvoering zou na carnaval van start gaan, maar is voorlopig uitgesteld.

De reden is dat niet alle buurtbewoners het eens zijn met de voorgenomen maatregelen. Dat meldde wethouder Ike Busser (Samenwerking) dinsdag in de raadsvergadering. Hij reageerde op vragen van Daan Janssen (D66). Burgemeester Hans Gilissen gaat nu eerst weer in gesprek met buurtbewoners om de plooien glad te strijken. "We dachten er op 22 januari, na het overleg met de werkgroep, uit te zijn", zei Ike Busser. "Maar er was nog steeds onrust in de buurt. Niet alle belanghebbenden zijn het ermee eens."

Busser erkende dat de ideale oplossing niet gevonden is. Het probleem spitst zich toe op langparkeerders en bezoekers van de beide coffeeshops in de Henseniusstraat die voor overlast zorgen in de buurt. "Het probleem is groter dan alleen een parkeerprobleem. Het gaat ook om de openbare orde en veiligheid." Om de overlast te verminderen komt er een proef met extra parkeerplaatsen aan de Paterslaan, betere bewegwijzering om zoekverkeer te voorkomen, meer controle op foutparkeren en coffeeshophouders ondernemen acties zoals hun klanten verwijzen naar de parkeergarage. Tevens gaat ondernemersvereniging Venray Centraal werknemers aanspreken om auto's elders te parkeren. "We kunnen niet iedereen tevreden stellen, maar deze maatregelen zijn kansrijk", vindt Busser. "Er is een scala aan overlast dat slechts deels met parkeren te maken heeft. Alleen fysieke maatregelen zullen de overlast niet doen afnemen."


Javier Guzman in schouwburg

Venray | Na de oudejaarsconference is Javier Guzman terug met een nieuw theaterprogramma. De voorstelling Ga-Bie-Jer is zaterdag 17 februari om 20.15 uur te zien in Schouwburg Venray.

In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt hij zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren.

Bestel snel een van de laatste kaarten via de website www.schouwburgvenray.nl.