SSS'18 bij rust al in kansloze positie

Emplina-SSS'18 3-1 (3-0).

Doelpunt: Koen Verlinden.

SSS'18: Massop; Poels (55. Aben), Venhuizen, Koen van Bree en Kuenen; Luydens (46. Hendriks), Voesten, Lucassen en Botden; Beckers (46. Deriet) en Verlinden.

DEN BOSCH | SSS'18 leed in de uitwedstrijd tegen Emplina een 3-1 nederlaag in de tweede klasse H. Halverwege keken de Overloners, die met enkele invallers moesten aantreden, al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan.

Desondanks kende SSS'18 een aardige start. Na drie minuten moest de sterke Emplina-doelman al gestrekt naar de hoek bij een doelpoging van Koen Verlinden. Even later trof Koen Voesten met zijn uithaal de lat.

Beide teams hadden het lastig op de hobbelige grasmat. Ondanks alle inzet was het een heel matige vertoning tussen beide subtoppers. Uit het niets kwam Emplina in de 25e minuut op voorsprong. De verdediging van SSS'18 ging bij het achterin rondspelen in de fout. Stan Venhuizen liet de bal van zijn voet springen en Samir Johri profiteerde. Ook doordat keeper Thomas Massop er niet goed uitzag kwamen de Overloners tegen de verhouding in op achterstand: 1-0. Aan de overzijde werd Koen Verlinden weer gevaarlijk maar opnieuw strandde hij op de doelman. Uit een hoekschop viel even later de 2-0. Emplina toonde zich veel effectiever en vlak voor rust sloeg de thuisclub opnieuw toe. Een vrije trap werd door de Overloonse muur van richting veranderd en de bal verdween in de uiterste hoek: 3-0.

Trainer Ruud Vermeer greep tijdens de rust met een dubbele wissel in. Bart Deriet en Frank Hendriks losten Bart Beckers en Renell Luydens af. Toch kwam het meeste gevaar van Emplina.

SSS'18 probeerde zich met veel inzet te herpakken maar het was te veel toevalsvoetbal. Koen Verlinden, die voorin te weinig steun kreeg, bleef het proberen. Nadat de Emplina-doelman met de voet redding bracht, kon Verlinden in de slotminuten toch de eretreffer scoren: 3-1.