Volharding thuis kopje onder

Volharding-Prinses Irene 0-3 (0-2).

Doelpunten: 2. Robin Walk 0-1; 26. Jeroen Bekkers 0-2; 76. Martijn van Vught 0-3. Scheidsrechter: Linders (Munstergeleen).

Volharding: Vullings; Janssen, Gerrits (64. Stevens), Kessels en Van Kempen; Verstegen, Blenckers en Evers; Van Rens, Duijkers (73. Tissen) en Brouwer (52. Schepens).

VIERLINGSBEEK | Volharding beleefde een teleurstellende herstart van de competitie. De Vierlingsbekers leden een terechte nederlaag (0-3) tegen het sterkere Prinses Irene in de tweede klasse H.

Trainer Sjoerd van der Coelen kon geen beroep doen op de zieke Joep Beurskens. Wel keerde na vier maanden afwezigheid middenvelder Mark Blenckers terug in het elftal. Terwijl linksachter Patrick van Kempen voor het eerst dit seizoen in de basis begon.

Al in de tweede minuut namen de bezoekers via een zondagschot van Robin Walk (ex-UDI) de leiding. De bal verdween onhoudbaar voor sluitpost Job Vullings in de kruising: 0-1. Die vroege tegenslag kwam Volharding eigenlijk niet meer te boven.

Aanvallend was de tegenstander uit Nistelrode gevaarlijk. Rechtsback Nino Janssen had de handen vol aan Wibe van Rooij die samen met Walk de uitblinker was. Terwijl de bezoekers elkaar makkelijk vonden, was Volharding continu aan het zoeken. Joep Beurskens werd als belangrijke schakelspeler in de middenlinie gemist.

Na 26 minuten verdubbelde Prinses Irene de voorsprong. De corner van Wibe van Rooij belandde bij de geheel vrijstaande Jeroen Bekkers: 0-2.

Vlak na thee verving de goed ingevallen Jeroen Schepens de geblesseerde Tim Brouwer. De bezoekers bleven het meest dreigend. Nadat de lat werd geraakt voorkwam Tom Kessels een doelpunt toen de ver uitgekomen Job Vullings al gepasseerd was met een lob.

Wibe van Rooij was nog tweemaal dicht bij een goal. Eerst raakte hij uit een vrije trap de buitenkant van de paal en even later bracht doelman Vullings redding. Na een mooie aanval via Jeroen Schepens en Mark Blenckers was Volharding in de 72e minuut dicht bij de eretreffer. Marc van Rens zag zijn schot evenwel uit de bovenhoek geranseld worden door doelman Stef van Venrooy. Even later viel aan de andere kant de besliising. Eerst redde Vullings nog maar uit de aansluitende corner bepaalde invaller Martijn van Vught de eindstand op 0-3.