Venray behaalt knappe winst

Bekkerveld-Venray 0-1 (0-0).

Doelpunt: 75. Jarno Peeters 0-1.

SV Venray: Van Enckevort; Egelmeers, Willemse, Van Dijck en Koenen; Wismans, Brinkman, Jarno Peeters en Litjens; Touratzidis en Vievermans.

VENRAY | Trainer Stef Sijbers heeft na de teleurstellende prestaties van voor de winterstop rigoureus het mes gezet in zijn elftal. In de uitwedstrijd tegen Bekkerveld stelde hij vier spelers op die dit seizoen nog niet in actie waren gekomen voor de hoofdmacht. Venray boekte in Heerlen een even verrassende als knappe 0-1 zege in de eerste klasse D.

Tevens was Sijbers afgestapt van het systeem met drie spitsen. Tegen Bekkerveld speelden de rood-witten met een versterkt middenveld. Met Jordy Wismans (rechts) en Dani Litjens (links) op de flanken. In het centrum van de middenlinie opereerden nieuwkomer Stijn Brinkman (van Helmond Sport) en Jarno Peeters. Brinkman kon pas tijdens de winterstop aan de selectie worden toegevoegd nadat hij in het begin van dit seizoen al vertrok bij Helmond Sport. Daarvoor speelde hij bij VVV. De voorhoede werd gevormd door het duo Dimitris Touratzidis en Bram Vievermans. Armend Shala was geblesseerd.

In het doel kreeg Dirk van Enckevort de voorkeur boven Sam Stiphout. De doelman uit Leunen raakte in oktober 2016 zijn basisplaats kwijt maar is nu weer terug. In de achterhoede was ook weer een plek ingeruimd voor Rick Egelmeers die dit seizoen was terugverwezen naar het tweede elftal.

Sijbers nam wel een risico door zijn elftal halverwege het seizoen zo door elkaar te hutselen. Duidelijk was, zeker na de 6-1 deceptie tegen Susteren in het laatste duel voor de winterpauze, dat er iets moest gebeuren.

Venray deed door de winst goede zaken. Ook doordat geen enkele andere ploeg in de onderste helft van de ranglijst de volle buit pakte. Op het slecht bespeelbare kunstgrasveld van Bekkerveld gaven beide ploegen elkaar in de eerste helft weinig toe. De Venrayse defensie onder leiding van Robert Willemse gaf weinig kansen weg.

Na de pauze werd Venray steeds dreigender. Een kwartier voor tijd viel de verlossende treffer. Na een mooi uitgespeelde aanval gaf Dimitris Touratzidis de bal mee aan Jarno Peeters die op volle snelheid de 0-1 binnenschoot. De Zuid-Limburgers probeerden nog een slotoffensief te ontketenen door alle ballen hoog voor het doel te pompen. Dat leverde weinig gevaar op waardoor de Venraynaren de kostbare drie punten opstreken.


Merselo afgelast

MERSELO | De wedstrijd Merselo-RKDSO werd zondag afgelast in de vijfde klasse E. De KNVB heeft de wedstrijd opnieuw vastgesteld op donderdag 5 april om 19.30 uur.