Angelo van Mil gestopt bij Venray

VENRAY | Angelo van Mil (29) is gestopt bij Venray. Hij was het niet eens met het besluit van het bestuur en de technische commissie om hem de aanvoerdersband af te nemen.

Door Henk Willemssen

Het zou niet alleen gaan om het feit dat hij daags voor een wedstrijd in de kroeg was gesignaleerd. Er zouden meerdere voorvallen zijn. "Het bestuur kon mij niet overtuigen", reageert trainer Stef Sijbers. "Ik vond de redenen onvoldoende om hem de aanvoerdersband af te pakken." Sijbers was dan ook van plan zijn captain te laten staan. "Als Angelo aanvoerder zou blijven dan werd ik ontslagen, kreeg ik te horen."

Vorige week woensdag, vier dagen voor de wedstrijd tegen Bekkerveld, nam Angelo van Mil zelf het besluit per direct te stoppen. Hij was al van plan er na dit seizoen een punt achter te zetten. "De buitenwacht, zoals supporters, waren al langer kritisch op mij en op de trainer. Maar ook echte clubmensen lieten zich de laatste tijd steeds negatiever uit. Daar kreeg ik steeds meer last van. Daar kwam dit conflict met het bestuur nog bij. Ik was op zaterdag naar PSV geweest en daarna dronken we nog even wat in café Het Moment. Na een drankje ben ik met de auto op tijd naar huis gegaan. Dit wordt nu aangrepen om mij de aanvoerdersband af te nemen."

Het bestuur en de technische commissie vinden dat Angelo van Mil, die tevens jeugdcoördinator bij Venray is, een voorbeeldfunctie heeft. Dat zou hij hebben geschonden. "Ik voetbal nu elf jaar in Venray 1. Ik voel me gekleineerd en dat laat ik me niet gebeuren. Het is een gerichte actie naar mij toe. Ik had op meer krediet gerekend en voel geen vertrouwen meer. Dan is het de beste oplossing dat ik stop."

Stef Sijbers betreurt het besluit van zijn captain. "Ik heb geprobeerd Angelo van gedachten te doen veranderen, maar hij was heel stellig. En ik begrijp zijn beslissing. Dit is een heel vervelende situatie die ik graag anders had gezien."

Van Mil is bezig met de cursus trainer-coach II. Hij blijft zijn rol als jeugdcoördinator vervullen tot aan het eind van dit seizoen. "Daarna weet ik nog niet wat ik ga doen. Of ik ga verder als trainer of ik blijft nog voetballen. Maar dat zal zeker niet meer bij Venray zijn."


Leon Vievermans gaat BVV'27 trainen

BLITTERSWIJCK | Leon Vievermans wordt de nieuwe trainer van BVV'27. De Venraynaar wordt de opvolger van Jef Vels die de club na drie jaar gaat verlaten.

Vievermans (52) heeft momenteel voor het derde jaar vierdeklasser Melderslo onder zijn hoede. Daarvoor was de oud-speler actief bij Venray. "We hopen de stijgende lijn die onder Jef Vels is ingezet door te trekken", zegt secretaris Rik van Kempen. "Het streven is naar de vierde klasse te promoveren."