Koploper te sterk voor Manual: 15-32

Manual-Apollo 15-32 (8-16). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (5x), Joy Jakobs (4x), Manon Hazenkamp (3x), Maaike Lipman (2x) en Juul Weijs.

Venray | De handbalsters van Manual verloren zaterdagavond met royale cijfers de topper tegen Apollo: 15-32.

De ongeslagen koploper in de tweede klasse was in sporthal De Wetteling vanaf het eerste fluitsignaal enkele maatjes te groot voor de Venrayse ploeg. De thuisploeg, tweede op de ranglijst, kon tot aan de rust nog aardig bijblijven (ruststand 8-16), maar werd na de thee op een dikke nederlaag getrakteerd. Apollo stevent met de maximale score van 26 punten uit dertien duels op het kampioenschap af. Manual, nieuwkomer in de tweede klasse, blijft ondanks de nederlaag netjes in de kopgroep. Manual speelt op zaterdag 3 februari in sporthal De Wetteling tegen Tremeg, aanvang 20.05 uur.

Revanche voor De Peelkorf

Rooi-De Peelkorf 12-14 (7-9). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (5x), Janneke Jenneskens (3x), Tina Janssen en Linda Verlijsdonk (beiden 2x), Rachèl van Meijel en Rozan Romme.

Sint-Oedenrode | In de hoofdklasse revancheerden de korfbalsters van De Peelkorf zich voor de nederlaag van vorige week. De uitwedstrijd tegen Rooi werd met 12-14 gewonnen.

De gasten begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken na vijf minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Langzaamaan groeide de ploeg uit Ysselsteyn in de wedstrijd en wist vier keer op rij te scoren. De thuisploeg deed via een omdraaibal meteen iets terug, waardoor de stand weer in evenwicht was. De resterende eerste helft bleef de Peelkorf elke keer aan de goede kant van de score en wist met een afstandschot de ruststand op 7-9 te zetten. Na rust bouwde De Peelkorf de voorsprong verder uit naar vier doelpunten door het benutten van twee strafworpen. Daarna volgde een slordige fase van de Ysselsteynse korfbalsters en wist Rooi door standaardsituaties de stand naar 11-12 te trekken. De Peelkorf schakelde in de slotfase een tandje bij en stelde met twee doelpunten op rij de winst veilig. De thuisploeg bepaalde via een strafworp de eindstand op 12-14.

Op zondag 4 februari speelt De Peelkorf een thuiswedstrijd tegen Klimroos, aanvang 11.25 uur.

Oranje Wit zondag kampioen?

Oranje Wit-VVO 18-9 (9-7). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (6x), Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (beiden 3x), Nathalie Loenen (2x), Janne Gellings, Kim Hendrix, Mandy Litjens en Carlijn Bonants.

Venray | In de overgangsklasse B handhaafde Oranje Wit zijn ongeslagen status door thuis met 18-9 te winnen van VVO.

In sporthal De Wetteling haalden de Leunse korfbalsters in de eerste helft niet hun niveau en konden de gasten in het spoor blijven: 9-7. Na de thee schakelde Oranje Wit een tandje bij en liep uit naar een verschil van negen doelpunten.

Oranje Wit kan op zondag 4 februari al het kampioenschap in de wacht te slepen. Bij winst in de uitwedstrijd tegen DSV (aanvang 16.30 uur) en puntverlies van naaste concurrent SVOC'01 pakken de Leunse korfbalsters de titel.

Winst SVOC'01

Flamingo's-SVOC'01 9-14 (7-3). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems en Linda Claessens (beiden 4x), Elien Nabben en Marloes Cox (beiden 2x), Aniek Sanders en Sofie de Mulder.

Lieshout | SVOC'01 won in de overgangsklasse B de uitwedstrijd tegen Flamingo's: 9-14. In de eerste helft speelden de gasten onder de maat en keken bij de rust tegen een achterstand aan: 7-3. In de tweede helft stond SVOC'01 nog maar twee tegentreffers toe en regelmatig scorend werd alsnog een vrij gemakkelijke zege behaald.

Op zondag 4 februari speelt SVOC'01 thuis tegen Celeritas. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 14.15 uur.

Nederlaag tafeltennissers

Leidschendam | De tafeltennissers van Red Stars leden op de eerste competitiedag een geflatteerde nederlaag tegen VVV: 8-2.

De nieuwkomer in de eerste divisie B trad in Leidschendam aan zonder de geblesseerde Ronald Bogaard. De marathonpartij duurde maar liefst 5,5 uur en Red Stars verloor zes van de tien partijen in vijf sets. Kas van Oost startte met een sterke winstpartij tegen Van der Heijden. Tom Thijssen moest zich na een enerverende partij gewonnen geven tegen Schultz. Vervolgens kon Frank van der Vleuten in zijn partij tegen Bruijne ondanks verbeten tegenstand niet winnen en dus een 2-1 achterstand voor de gasten. Het dubbelspel was wederom een geweldige partij van Van der Vleuten en Van Oosten, maar ook nu was het einde niet gelukkig in de vijfde game: 3-1. Na dit dubbel ging de strijd onverdroten verder met spannende en goed op en neer gaande scores, maar steeds trokken de Venrayse tafeltennissers aan het kortste eind tot een tussenstand van 7-1. Kas van Oosten speelde zijn laatste partij van de avond op een puike wijze uit en bracht Red Stars terug tot 7-2. Thijssen verloor de slotpartij in opnieuw vijf games en dat betekende een 8-2 zege voor VVV. In de 2e divisie C verloor heren 2 in Hilversum met 10-0. Red Stars speelt op zaterdag 3 februari thuis tegen US. Het duel begint om 17.00 uur.