Diersporen in de Leunse Paes

Leunen | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 4 februari een publiekswandeling in de Leunse Paes waarbij op zoek wordt gegaan naar beversporen. De wandeling start om 10.00 uur bij het toegangspoortje aan de Baggerweg in Leunen. Deelname is gratis.

Deze tocht is voor avonturiers die graag van de gebaande paden afgaan en niet opzien tegen wat kou, modder en nattigheid. Waarschijnlijk komen de wandelaars allerlei sporen tegen, maar de nadruk ligt op de sporen van het grootste knaagdier van Nederland: de bever. Bevers zijn ijverige dieren die naast dammen ook flinke burchten kunnen bouwen. Door het maken van dammen en het omknagen van bomen zorgt de bever voor dynamiek in onze
natuur.

De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo worden op zondagmiddag 4 februari diverse oude ambachten gedemonstreerd zoals spinnen, houtbewerking, stroop maken en manden vlechten.

Met het oog op het naderende carnaval mogen kinderen een masker maken. Verder is er voor de kinderen een museumspeurtocht. De muziek wordt verzorgd door het duo Bart & Bert. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.