Afbeelding
Foto:

Geslaagde boerenkoffietafel

Ysselsteyn | In De Smelehof in Ysselsteyn is op 24 januari voor de eerste keer een echte boerenkoffietafel gehouden voor alle ouderen uit Ysselsteyn en Vredepeel.

De organisatie, twee bestuursleden van de KBO Ysselsteyn-Vredepeel, wisten er een subliem feestje van te maken. Alles klopte: het eten, de aankleding van de zaal en de muziek van Wie het die Gebeld verhoogden de gezelligheid. Het was ouderwets gezellig druk in de Smelehof en de meeste bezoekers hadden ouderwetse boerenkleding aan. Omdat er in Ysselsteyn geen boerenbruiloft meer is met carnaval, werden Harrie en An Claessens-Vollenberg, in het echt al meer dan zestig jaar getrouwd, uitgeroepen tot boerenbruidspaar van 2018.


Carnaval in Brukske

Venray | Activiteitenvereniging Brukske Aktief in Venray viert op zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 februari van 10.00 tot 14.00 uur carnaval in wijkcentrum Brukske.

Op zondagmorgen 11 februari wordt tijdens een feestelijke installatie de jeugdprins of jeugdprinses bekendgemaakt.

Soepavond

Oostrum | ZijActief Oostrum houdt op dinsdag 6 februari vanaf 20.00 uur een soepavond in D'n Oesterham in Oostrum.

Er zijn circa vijftien verschillende soep te proeven, zoals maaltijdsoep, exotische soep, gebonden soep, hemelse soep, bouillonsoep en vegetarische soep.