De Brink gesloopt: toch bijdrage voor gymonderwijs

LEUNEN | Alhoewel gemeenschapshuis De Brink in Leunen al in augustus 2016 is gesloopt, geeft de gemeente over 2017 toch nog een bijdrage van 13.613 euro voor het gymonderwijs. Dat vindt sinds medio 2016 niet meer in Leunen plaats.

De leerlingen van basisschool De Meent gaan voor de gymlessen voortaan naar Venray omdat in het nieuwe mfc De Baank een sportzaal ontbreekt.

De jaarlijkse subsidie van 13.613 euro is in 1988 ontstaan. Het voormalige gemeenschapshuis moest toen worden verbouwd, mede voor het gymonderwijs. De gemeente nam de rente en aflossing van de geldlening van 400.000 gulden voor haar rekening. Na dertig jaar zou de bijdrage stoppen. Omdat De Brink inmiddels is afgebroken wilde de gemeente het bedrag over 2017 niet meer betalen. De stichting Multifunctioneel Centrum Leunen stuurde toch een factuur. Het college is overstag gegaan om een juridische procedure te voorkomen. De Leunse stichting gaat ervan uit dat de bijdrage over de volledige looptijd van de lening uitbetaald wordt.