Vragen sociale woningbouw

VENRAY | Het CDA stelt dinsdag in de commissie Wonen vragen over de stagnerende sociale woningbouw.

Door sterke kostenstijgingen en een tekort aan bouwpersoneel zouden woningcorporaties niet meer kunnen investeren in nieuwbouw voor de laagste inkomens. Het CDA wil weten of de prestatieafspraken die Wonen Limburg en de gemeente hebben gemaakt nu in het geding komen.

Tevens haalt het CDA aan dat de dorpsraden van Wanssum, Oirlo en Castenray zich zorgen maken om het tekort aan sociale woningbouw. Daardoor zouden zowel jongeren als ouderen wegtrekken uit de dorpen.


Match voor vrijwilligers

Venray | Match voor vrijwilligers zoekt begeleiders voor de gastlessen voor Stichting Kameleon.

Stichting Kameleon houdt zich bezig met het bevorderen van de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. Dit doen ze door gastlessen te geven met ervaringsdeskundigen op middelbare scholen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray. Voor het ondersteunen van de ervaringsdeskundigen zijn twee begeleiders nodig. Tijdens het bezoek aan een school worden de begeleiders thuis opgehaald. Tot de taken behoren indien nodig de ervaringsdeskundigen helpen met de rolstoel duwen binnen het schoolgebouw. Ook kan er drinken worden ingeschonken en soms spellen mee worden opgebouwd. Het gaat om ongeveer twaalf gastlessen per jaar.

Meer informatie: Match voor vrijwilligers is gelegen aan de Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoonnummer (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.


Twee varianten viaduct Leunen

LEUNEN | Provincie en gemeente gaan twee varianten uitwerken voor de kruising Leunseweg-Deurneseweg in Leunen.

Naast het plan voor een turborotonde wordt het tweede alternatief van de dorpsraad in het vervolgonderzoek meegenomen. De eerste voorkeur van de Leunse dorpsraad, een tunnel voor het verkeer op de Deurneseweg, is afgevallen. Bij de turborotonde wordt het viaduct gesloopt, bij het alternatieve plan niet.