Zorgmaatjes

Venray | De werkgroep Zorgzame Kerk van kerken in Venray en Horst houdt op vrijdag 2 februari voor de tweede keer een introductieavond voor (potentiële) zorgmaatjes en geïnteresseerde betrokkenen die mensen kennen die wel een zorgmaatje zouden kunnen gebruiken. De avond in Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Op de avond wordt uitleg gegeven over dit initiatief en inhoudelijk ingegaan op de presentiebenadering. Bij zorgmaatjes wordt gedacht aan personen die zich voor langere tijd willen verbinden aan kwetsbare mensen die langdurig zorgafhankelijk zijn. Zij gaan een vriendschappelijke relatie aan waarin trouw, gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan. Het gaat om elkaar nabij zijn, samen optrekken, zonder agenda. Er hoeft niets opgelost te worden, geen hulp verleend te worden.

Voor informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met coördinator Floor Goddijn via e-mail zorgmaatje@pkn-venray.nl.


Ingezonden

Wethouder boos

Ik las dat onze wethouder boos is op een paar winkeliers die nieuwe winkels dwarsbomen. Ik geloof dat het tijd wordt dat de Venrayse mensen daar maar eens iets over mogen of moeten zeggen. Persoonlijk vind ik het niet erg charmant dat een paar mannen nieuwe winkels tegenhouden. Venray wil groot worden.....maar nu blijft het een dorp door niets nieuws toe te laten. Ik vind dat erg triest: mensen gaan voor die winkels nu naar andere plaatsen en doen daar ook andere boodschappen. Dus komen de nieuwe (super)markten naar Venray, dan blijven er meer mensen in Venray voor hun boodschappen. Wat er nu aan de hand is, maakt mensen alleen maar boos.

Marjanne Claessens, Venray.