Afbeelding
Foto:

Plakdragers Wiendbuul

Wanssum | Tijdens de openingsavond van het bonte weekend werd vrijdag volgens traditie voor de 40ste keer de Wiendbuuleplak uitgereikt.

Na de mooie woorden van Plakdrager 2017, Jan Deenen, was het woord aan de voorzitter van De Wiendbuul, Marc Beterams, die de eer had om deze hoogste onderscheiding uit te reiken aan Piet & Mariet van Gerven. Voor het eerst in het veertig jarig bestaan van de Wiendbuuleplak heeft De Wiendbuul twee plakdragers. Piet en Mariet hebben zich ieder afzonderlijk, maar ook samen ingezet voor vele verenigingen. Piet is ruim 20 jaar bestuurslid en penningmeester geweest van voetbalclub VV Wanssum. Vanuit het bestuur had hij zitting in de jeugdcommissie en was hij betrokken bij de opstart van de E&F-kampen. Was er een ouderwetse koude winter, dan werd er onder meer door Piet een schaatsbaan gemaakt op het sportpark. In 2006 is Piet gestopt al penningmeester, maar bij SV United is hij nu al weer ruim 10 jaar ledenadministrateur, staat hij op zondag bij de entree en zorgt hij voor de verkoop van de lootjes. Piet is penningmeester bij de fanfare en zit in de organisatie van de Luikse markt. Mariet werd in 2007 gevraagd als bestuurslid voor de dorpsraad. In de elf jaar dat Mariet in het bestuur van de dorpsraad heeft gezeten, heeft ze zich onder andere ingezet voor de trimbaan, de stoplichten, het WIP en de Wensbus. Mariet heeft dan wel aangegeven te stoppen als bestuurslid van de dorpsraad, maar ze blijft actief voor het WIP. Voor de kerk is Mariet ook al meer dan 25 jaar een steun en toeverlaat. Vroeger als bestuurder in het gezinsmiscomité, als dirigent voor het kinderkoor en ze stuurde de zangers van St.Frans aan. Tegenwoordig is ze met regelmaat lectrice tijdens de heilige missen in de kerk. Piet en Mariet zetten zich ook voor de basisschool. Mariet zat in de MR en Piet zat in de OR. Ze zaten samen in het Sinterklaascomité en waren actief bij Kindervakantiewerk en het organiseren van Koninginnedag. Waren de voetbalschoenen te klein, dan konden ze geruild worden bij Piet en Mariet voor een groter paar. Ook in hun buurtvereniging hebben ze een rol bij het organiseren van activiteiten.

Op carnavalszondag 11 februari om 15.11 uur worden Piet en Mariet, samen met prins Guus I, extra in de schijnwerpers gezer tijdens de receptie in de Wiendbuuletempel De Zandhoek. Foto: Angy Photodesign.