Afbeelding
Foto:

Miniplekske Wiendbuul

Wanssum | Zondag 21 januari tijdens de kindermiddag van het bonte weekend werd volgens traditie voor de 28ste keer het Miniplekske uitgereikt. Na de mooie woorden van Miniplekskedrager 2017, Willy van der Heijden, was aan Robin Kömhoff de eer om de hoogste onderscheiding voor de jeugd namens alle Wiendbuule, Wiendbuulinne, Wiendbuulkes en Wiendbuulinnekes dit jaar uit te reiken aan Anette Jeuken.

In haar jeugdjaren woont Anette in Castenray en zet ze zich hier in voor de plaatselijke jeugd. In 1997 gaat ze samenwonen met Rob Poels in Wanssum. De inzet voor de jeugd verplaatst zich dan van Castenray naar Wanssum. Vanaf dag één sluit ze zich aan bij de jeugdbeweging. Hier begeleidt en organiseert ze wekelijks jeugdavonden zoals club draaien. Een begrip in Wanssum.

Anette gaat in de groep voorop en staat als een rots in de branding. Met name de playbackshow is een van de onderdelen waar Anette trots op is en veel werk voor heeft verzet. De laatste jaren heeft ze naast haar functie als leiding ook de voorzittershamer in haar bezit. Vanuit deze rol neemt ze plaats in de stichting Jeugd- en Jongerenwerk. Geef haar de kans om wat te organiseren voor de jeugd, dan zet ze zich daar voor de volle 100 procent voor in.

Verder helpen Anette en Rob ook hun steentje bij te dragen bij Kindervakantiewerk Wanssum-Geijsteren bij de muntverkoop en achter de tap. Ook is Anette betrokken bij de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Deze wet moet er zorg voor dragen dat je als oudere zo lang mogelijk thuis moet kunnen blijven wonen. Ook is ze centraliste van het WIP.

Op carnavalszaterdag, 10 februari om 19.33 uur wordt Anette, samen met jeugdprins Max I en jeugdprinses Anne II, extra in de schijnwerpers tijdens de receptie in OJC Midgard (St. Leonardsweg 1), gelegen aan de achterkant van de Wiendbuuletempel te Wanssum (De Zandhoek). Foto: Angy Photodesign.